Öljytäytteinen sähköpatteri – Myytit ja uskomukset

Öljytäytteinen sähköpatteri – Myytit ja uskomukset

Monissa artikkeleissa korostetaan, että asumismukavuuden kannalta ei ole väliä onko käytössä virtaustyyppinen patteri vai öljytäytteinen sähköpatteri. Ja totta onkin, että ilmankosteudessa ei ole havaittavaa eroa, mutta kokemus ja referenssit osoittavat, että öljytäytteisen sähköpatterin myötä sisäilman laatu on monessa kohteessa parantunut.

“Limakalvot ja silmät eivät tunnu enää kuivilta” on yleisin pattereiden vaihtoa seurannut kommentti. Öljytäytteinen sähköpatteri tuottaa siis tasaisempaa sisälämpötilaa ja parantaa siten mukavuutta. Öljytäytteisiä pattereita koskevien myyttien todellisesta luonteesta kannattaakin ottaa selvää. Näillä lämmöntuottajilla kun on useita hyviä ominaisuuksia, jotka ovat jääneet vähemmällä huomiolle lattialämmityksen yleistyttyä. Lattialämmitys onkin kieltämättä loistava lämmitysratkaisu, mutta sen etuja ei kannata korostaa pattereiden kustannuksella, sillä näillä lämmitysratkaisuilla on toisiaan täydentäviä ominaisuuksia. Lattialämmitys pitää kosteuden poissa lattioilta, etenkin märkätiloissa, kun taas pattereilla on merkittävästi nopeampi reaktioaika vaadittaviin lämpötilan muutoksiin.

Öljytäytteinen sähköpatteri – lämmitysaika

Purmon lämmitinkoulussa suoritettiin testi, jossa vertailtiin lämmitysaikoja öljytäytteisen sähköpatterin sekä suoran sähköpatterin välillä. Erot olivat vain muutaman minuutin luokkaa. Mittasimme myös ilman lämpötilan suorasta sähköpatterista virtaavasta ilmasta sekä pinnalta, jonka ilma ohittaa ja sitten sai jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

On tärkeää huomata, että 10 neliön huoneen lämmittämiseen ei suinkaan mene neljää tuntia. Kokeessa käytetty tila olikin paljon suurempi, joten tuloksissa ei kannata tuijottaa absoluuttisia aikoja, vaan niiden suhteellisia eroja.

Kun öljytäytteinen sähköpatteri säätelee itseään, se ei siirry toimimaan hetkeksi aikaa pienemmällä teholla. Sen sijaan se pudottaa tehot nollaan tietyksi ajaksi. On sanomattakin selvää, että mikäli lämmöntarve tietyssä huoneessa on 100 W ja käytössä on 1000 W patteri, tulee lämpötila vaihtelemaan huomattavasti suoratoimisella patterilla, joka on toiminnassa vain 10 % ajasta ja lopun aikaa suljettuna.Öljytäytteisen patterit toimivat samalla tavalla, mutta erona on se, että öljy tasoittaa lämpötilanvaihtelut. Purmon lämmittimissä käytetään ympäristöystävällistä rapsiöljyä. Lue lisää avopattereiden ja vesikiertoisten lämmittimien eroista täältä.

Tavallinen vai öljytäytteinen sähköpatteri

Öljytäytteinen sähköpatteri – faktat

Öljytäytteinen sähkölämmitin on nimensä mukaisesti patteri, jonka sisällä on öljyä. Kaikki Purmon öljypatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Öljytäytteiset sähköpatterit toimivat samalla periaatteella kuin vesikiertoiset patterit öljyllä täytetyn paneelin tarjotessa huoneeseen säteilylämpöä. Radiaattorin nimitys tuleekin tämän säteilylämmön englanninkielisestä termistä “radiant heat” ja näin ollen säteilylämmön osuus patterissa on yli 50 %. Ihmiskehon aistima lämpö on nimenomaan säteilylämpöä, josta hyviä esimerkkejä ovat aurinko tai vaikkapa nuotiosta hehkuva lämpö. Loppuosa tällaisten pattereiden tarjoamasta lämmöstä koostuu konvektiolämmöstä, millä tarkoitetaan pattereiden pintojen kautta kiertävää ja siten lämpiävää huoneilmaa.

1. Öljytäytteinen sähköpatteri luovuttaa pehmeän lämmön

Yalin uudessa öljytäytteisessä sähkölämmittimessä on lämmön pehmennystoiminto ThermoSoft 2.0, jolla lämmitin lisää mukavuutta ja lämpöä. Tällä toiminnolla varustetut Purmon tuotteet ovat täynnä ympäristöystävällistä kasviöljyä. Kun lämmittimet lämpenevät, ne päästävät pehmeää ja säteilevää lämpöä pehmennystoiminnon ja elektronisen termostaatin ansiosta. Termostaatin tarkkuus on jopa 0,2 °C.

2. Vähemmän pölyn pyörimistä

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten on hyvinvointimme kannalta tärkeää että sisäilma lämmitetään ”hygieenisesti”. Purmon lämmittimet vähentävät pölyn pyörimistä lämmittimen sisällä ja on iso etu esimerkiksi allergikoille, sillä ne eivät haise epämiellyttävästi palavalle pölylle. Toisin kuin vanhat bi-metalliset avoimet lämmittimet, jotka kuumentavat ilmaa kierrättämällä sen lämmittimen läpi, ovat öljytäytteiset lämpölämmittimet täysin suljettuja ja takaavat tasaisen lämmityksen. Ne lämmittävät pehmeästi ja mukavasti, eivätkä kuivata ilmaa tai ihoa. Purmon öljytäytteinen sähkölämmitin on turvallinen, hiljainen ja hajuton valinta.

3. Valmiusnopeus

Öljytäytteisten sähkölämmittimien teknologia perustuu lämmönjohtamiskykyyn. Ne lämmittävät kiertävän nesteen suljetussa järjestelmässä ja saavuttavat halutun lämpötilan lyhyessä ajassa. Esimerkiksi silloin kun aurinko alkaa lämmittää huonetta, termostaatti kytkeytyy pois päältä kunnes huoneen lämpötila laskee alle valitsemasi asetuksen. Valmiusnopeus on yksi tärkeimmistä edellytyksistä energian säästämisessä. (Tämä esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmään verrattuna, joka reagoi hitaammin lämpötilavaihteluihin.)

4. Energiansäästö

Purmo huolehtii ympäristöstä ja on sitoutunut tuottamaan lämmittimiä, jotka vähentävät energian kulutusta ja lämmityskuluja (verrattuna vanhoihin bi-metallisiin lämmittimiin). Siksi Purmon lämmittimissä on modernit termostaatit ja tarkka lämpötilan säätö, joka lämmittää täsmälleen tarpeen mukaan ja tuhlaamatta. Ollessasi poissa kotoa voit modernin teknologian avulla säätää lämpötilaa Touch E3 ohjausyksikön avulla. Useimmat sähkölämmittimimme tukevat tätä tekniikkaa. Näin voit etänä lisätä lämpöä niin, että rakennus on lämmitetty kun saavut, joten se sopii loistavasti esimerkiksi mökin lämmittämiseen. Joissakin lämpöpatterimalleissa on toiminto jolla voit hallita kaikkien huoneiden lämpötilaa erikseen.

5. Ympäristöystävällisyys

Purmo on sitoutunut tuottamaan ympäristöystävällisiä sähkölämmittimiä jokaisen tuotteen elinkaaren ajan. Tuotantoprosessissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja aina kun mahdollista. Purmon lämmittimet ovat täynnä biohajoavia kasviöljyjä ja koska lämmittimet toimivat sähköllä, niitä voidaan käyttää vihreillä energianlähteillä, kuten aurinko, tuuli ja vesi.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply