Patterin ilmaus

Patterin ilmaus

Kun syksy saapuu ja illat viilenevät on tärkeää, että patterit toimivat kotona moitteettomasti. Vanhemmissa lämpöpattereissa saattaa olla ilmaa joka on poistettava patterista niin, että patteri on jälleen täynnä vettä ja lämpöä kuten sen pitäisikin.

Tavallisesti patterit ilmataan tasaiseksi lämmitysjärjestelmän asennuksen yhteydessä. Jotta patteri toimii moitteetta, patterin ilmaus täytyy kuitenkin tehdä ajan mittaa uudelleen. Kun patterit lorisee tai ne eivät lämpene kunnolla, tiedät että on huoltotoimenpiteiden eli ilmauksen aika. Ilmaus voidaan tehdä erilaisilla työkaluilla riippuen siitä, millainen ilmausruuvi patterissa on.

Vaiheet patterin ilmaukseen:

  1. Käännä lämmityskattilan tai muuntimen lämpö mahdollisimman korkeaksi muutaman tunnin ajaksi. Näin saat veteen sitoutuneen ylimääräisen hapen pois vedestä.
  2. Sulje termostaatin venttiili tai kiertovesipumppu, jos se on mahdollista.
  3. Katso missä ilmausruuvi on ja mitä työkaluja tarvitset sen käyttöönottoon.
  4. Aseta astia venttiilin alle ja avaa se hitaasti ja varovasti. Avaa venttiiliä vain sen verran, että ilma alkaa tulla ulos patterista. Jos avaat venttiilin kokonaan, niin vesi virtaa ulos patterista. Kun patterista alkaa tulla vettä, ruuvaa venttiili takaisin kiinni.
  5. Tämän jälkeen voit avata termostaatin venttiilin ja käynnistää pumpun. Patteri on nyt ilmattu ja jälleen valmis käytettäväksi!

Jos et asu omakotitlossa, tarkista asuntoyhtiön säännöt radiaattoreiden ilmauksesta ensin.

Miten patterit ilmataan
Patterit voi ilmata itse, kun vain tietää mitä tekee. Jos olet epävarma, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

One Response to Patterin ilmaus

Leave a reply