Öljytäytteinen sähköpatteri ja tavallinen sähköpatteri – mitä eroa?

Öljytäytteinen sähköpatteri ja tavallinen sähköpatteri – mitä eroa?

Öljytäytteinen sähköpatteri on nimensä mukaisesti patteri, jonka sisällä on öljyä. Kaikki Purmon öljypatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Öljytäytteien sähköpatteri toimii samalla periaatteella kuin vesikiertoiset patterit öljyllä täytetyn paneelin tarjotessa huoneeseen säteilylämpöä. Radiaattori nimitys tuleekin tämän säteilylämmön englanninkielisestä termistä “radiant heat” ja näin ollen säteilylämmön osuus patterissa on yli 50 %. Ihmiskehon aistima lämpö on nimenomaan säteilylämpöä, josta hyviä esimerkkejä ovat aurinko tai vaikkapa nuotiosta hehkuva lämpö. Loppuosa tällaisten pattereiden tarjoamasta lämmöstä koostuu konvektiolämmöstä, millä tarkoitetaan pattereiden pintojen kautta kiertävää ja siten lämpiävää huoneilmaa.

yali-ominaisuudet

Radiaattorin rakenne määrittelee sen, miten suuri osuus sen tarjoamasta lämmöstä siirtyy konvektion ja miten suuri osa säteilyn avulla. Todellisuudessa vain tyypin 10 (merkintä PC10) paneliradiaattoreilla säteilylämmön osuudessa päästään 50 %:iin. Tällaisissa pattereissa on vain yksi nesteellä täytetty levy eikä lainkaan konvektiolamelleja. Konvektiolämmön osuus kasvaa tyypin 11 (merkintä PC11) pattereissa, joissa on sekä yksi levy että yksi konvektiolamelli.

Miten öljytäytteinen sähköpatteri eroaa tavallisesta sähköpatterista?

Tavallinen sähköpatteri, jota ei ole täytetty öljyllä ei tarjoa todellista säteilylämpöä eli ns. pehmeää lämpöä vaan lähinnä konvektiolämpöä, joka perustuu lämpeävän ilman liikkeeseen. Osa on myös sitä mieltä, että tavallisen sähköpatterin käyttö kuivattaa ilmaa, mikä puolestaan koetaan kuivina silminä ja ihon kuivumisena. Meillä ei ole näiden väitteiden tueksi mitään konkreettisia mittauksia, mutta useat asiakkaamme ovat kertoneet sisäilmaston parantuneen sen jälkeen, kun tavallisen sähköpatterin tilalle oli asennettu pehmeää lämpöä tuottava Purmon öljytäytteinen sähköpatteri.

öljytäytteinen sähköpatteri tavallisen sähköpatterin tilalle
Tavallisessa sähköpatterissa ei ole öljyllä täytettävää paneelia. Lisäksi vanhemmissa malleissa on usein vielä bimetallitermostaatti, jolloin nykyisten pattereiden päivittäminen nykyaikaan ei onnistu pelkästään elektronisen termostaatin avulla.

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply