Paljonko rahaa voi säästää vaihtamalla vesikiertoiseen lämmitykseen?

Paljonko rahaa voi säästää vaihtamalla vesikiertoiseen lämmitykseen?

70-luvulla suora sähkölämmitys yleistyi uusien talojen lämmitysjärjestelmänä. Talvisin sähkölämmitteisten talojen sähkölaskut voivat olla kalliilta. Energiatehokkuuden parantamiseksi on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja.

Lämmitysjärjestelmän täydentäminen

Yksi tavallisimmista säästöratkaisuista sähkölämmitteisissä taloissa on täydentää lämmitystä ilmalämpöpumpulla. Ilmalämpöpumpun hinta vaihtelee 500-3000 euron välillä ja hyvälaatuisen pumpun saa n. 1000-1500 eurolla. Saat takaisin 2-3 kWh jokaista 1 kWh kohden jonka lämpöpumppu maksaa. Onnistunut lämpöpumpun asennus vaatii avoimen tilan, josta ilma pääsee kiertämään vapaasti ympäri taloa. Haittana saattaa olla pumpusta lähtevä ääni, joten kannattaa miettiä tarkkaan minne laite asennetaan.

Sähkölämmittimien vaihtaminen uusiin

Vanhat sähkölämmittimet voi myös vaihtaa uusiin modernimpiin lämmittimiin, joissa on elektroninen termostaatti. Uusi öljytäytteinen sähkölämmitin elektronisella termostaatilla maksaa n. 250 euroa. Purmon tutkimukset osoittavat, että energiansäästöä syntyy jopa 20% kun vanhat patterit vaihdetaan uudenaikaisiin, elektronisella termostaatilla toimiviin pattereihin. Myös sähkölämmitteisen talon seinien, katon ja ikkunoiden eristeet kannattaa käydä läpi huolellisesti, sillä vesikiertoiseen lämmitykseen vaihtaminen ei ole aina kannattavin vaihtoehto.

Lisäksi kannattaa miettiä näitä kysymyksiä ennen kuin lähdet hankkimaan uusia sähkölämmittimiä: Kuinka tärkeää sinulle on energiansäästö? Entä kuinka tärkeää on viihtyvyys sisätiloissa? Onko patterin designilla ja ulkonäöllä sinulle väliä? Purmon jälleenmyyjät auttavat sinua tarvittaessa valitsemaan oikeanlaisen ja kokoisen patterin.

Vesikiertoiseen lämmitykseen siirtyminen

Suoran sähkölämmityksen vaihtaminen lämpöpumpulliseksi vesikiertoiseksi lämmitykseksi, eli vesikiertoiseen lämmitykseen siirtyminen, tarkoittaa jopa 3 kertaa pienempiä energiakustannuksia. Kertainvestointina se voi kuitenkin olla suuri, joten takaisinmaksuaika on pidempi. Tavallinen vesikiertoinen patteri maksaa n. 150 euroa ja tyylikkäämpi patteri sileällä etupaneelilla maksaa n. 250 euroa. Ilma-vesilämpöpumpun hinta on n. 10 000 euroa ja maalämpöpumpun hinta asennuksineen vaihtelee välillä 13 000 – 22 000 euroa. Purmon jälleenmyyjät auttavat tarvittaessa mitoituksessa ja uusien pattereiden valinnassa vaihtaessasi vesikiertoiseen lämmitykseen.

*Se te.x. installera-varmepump.se

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply