Mitä tehdä kun vesikiertoinen patteri ei lämpene?

Vesikiertoinen patteri

On olemassa monia syitä, joiden takia patteri voi tuntua kylmältä tai se ei lämpene kunnolla. Listasimme näistä kolme yleisintä.

Kun vesikiertoinen patteri ei lämpene:

  1. Patterin venttiili on juuttunut suljettuun asentoon. On tavallista, että venttiilin tiivisteet jäykistyvät kun se on ollut pitkään suljetussa asennossa, esimerkiksi kesän jäljiltä. Kokeile vääntää termostaattia molempiin päätyihin muutaman kerran. Liike saattaa aukaista venttiilin. Muussa tapauksessa ota yhteys sähköasentajaan.
  2. Patterissa ei kierrä vesi. Vesikiertoinen patteri ei lämpene, jos kiertovesipumppu on lakannut toimimasta tai pumppu ei ole päällä. Toinen vaihtoehto on, että järjestelmään on päässyt ilmaa. Tarkista tilanne kiertovesipumpun osalta ja katso täältä ohjeet patterin ilmaamiseen.
  3. Kun veden lämpötila on kädenlämpöä matalampi, patteri saattaa tuntua kylmältä (lämpö siirtyy kädestä metallipintaan). Vesikiertoinen patteri toimii ja lämmittää aina kun veden lämpötila on korkeampi kuin huoneen tai seinän pintojen lämpötilat. Voi olla, että termostaatti on sulkenut patterin venttiilin väliaikaisesti. Tällöin toimenpiteille ei ole tarvetta.

…mikäli patteri on näiden toimenpiteiden jälkeen edelleen kylmä, on mahdollista, että se on asennettu virheellisesti tai tuote, järjestelmä tai ohjaus on hajonnut. Ota yhteys huoltomieheen.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]