Onko patterin fyysisellä koolla merkitystä kunhan teho pysyy samana?

Onko patterin fyysisellä koolla merkitystä kunhan teho pysyy samana?

KYSYMYS

Hei,
Olen uusimassa sähköpattereita ja kiinnostunut Parada tuotteesta. Tällä hetkellä mm. keittiön ikkunan alla on 1200 W 48 cm korkea ja 170 cm leveä patteri. Ikkunan leveys yläpuolella on noin 250 cm. Huoneen mitat karkeasti 4 m x 4 m. Millaisen Parada tuotteen kehoittaisitte vaihtamaan tilalle? Teillä on eri kokoisia pattereita esim. 1250 Watilla, joten onko patterin fyysisellä koolla merkitystä kunhan teho pysyy samana? Olohuoneessa tällä hetkellä kaksi 800 W patteria, huoneen mitat on identtiset keittiön kanssa. Tosin nyt väliseinä on purettu, eli keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa.

Kiitos vastauksesta!
Tuukka

 

VAASTAUS

Tervehdys, Tuukka

Yleisesti voidaan sanoa, että jos vanha lämmitin on ollut riittävä teholtaan, niin saman tehoinen uusi riittää. 16 m2 huoneeseen nyrkkisääntönä (60 W/2 normaalikorkuisessa huoneessa) 960 W tehoinen lämmitin on riittävä. Muuttuvat tekijät kuten rakennusvuosi eli eristystaso, ilmastointi – koneellinen, vapaa kierto, ulkoseinien lukumäärä mm. kaikki vaikuttaa mitoitukseen.  Kokoluokkaa teholtaan suurempi lämmitin takaa matalamman pintalämpötilan eli lämmittimen ei tarvitse paahtaa täysillä kylmimpään aikaan. Samantehoisen lämmittimen koolla ei ole merkitystä – teho ratkaisee. Mukavampi on tietysti valita mahdollisimman leveä lämmitin vetoisan ikkunan alle, tai kaksi pienempi tehoista mikäli ikkuna on todella leveä ja huonosti eristetty (suosittelen eristämistä). 

Keittiöön Yali Parada 1250 W, 50 x 130 cm, Snro 81 295 53 ja olohuoneeseen 2 x Yali Parada 750 W, 50 x 80 cm, Snro 81 295 48. Huomioi että lämmittimen ympärillä pitää olla vapaata tilaan minimietäisyyden verran 10 cm. Paradan pintalämpötilan voi valita 3-portaisesti, toki tehon kustannuksella. Yali Paradan saa myös etäohjaukseen paikallisesti Tempco Touch E3:n ( snro 81 290 00)  avulla ja edelleen mobiiliin liittämällä E3:n wifi verkkoon. Helpottaa lämmityksenohjausta ja seurantaa.

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme. Kaikki tuotteiden manuaalit löytyvät  kotisivultamme purmo.fi. Lähin sähköasennusliike myy ja auttaa asennuksessa niin tarvittaessa.

Terveisin,
Joni

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply