“Uudet sähköpatterit lisäsivät asumismukavuutta”

“Uudet sähköpatterit lisäsivät asumismukavuutta”

Energiansäästön lisäksi uudet sähköpatterit lisäävät monesti myös asumismukavuutta, kuten seuraava esimerkki osoittaa. Stefan Alfredsson asuu yksikerroksisessa, noin 200 m² talossa Bjärredissä Etelä-Ruotsissa. “Olin yhteydessä Purmoon pari vuotta sitten ja päätin melko nopeasti vaihdattaa vanhat sähköpatterimme”, hän kertoo. Osassa taloa tilalle asennettiin Purmon öljytäytteiset sähköpatterit ja loppuosassa lämmitys hoituu kattolämmityksella ja Carrierin ilmastointijärjestelmällä.

Patteriremontti tehtiin 2 vuotta sitten ja tuolloin sähkömies asensi kuusi kasviöljyllä täytettyä sähköpatteria paikoilleen muutamassa tunnissa. “En olisi ikinä uskonut, että pattereiden vaihtaminen sujuu niin nopeasti ja vaivattomasti”, Stefan nauraa. “Toisinaan sitä vain lykkää asioiden hoitamista, koska kuvittelee niiden olevan monimutkaisia.”

Alfredssonien valinta uusiksi pattereiksi oli Yali PF. Vastaava malli on nykyään nimeltään Yali Parada. “Olimme panneet merkille, että on olemassa myös täysin sileäpintaisia sähköpattereita, joten siinä mielessä tämä tuntui ihan luonnolliselta valinnalta.
uudet sähköpatterit

Lisää mukavuutta ja tasaisempi sisälämpötila

Yksi tärkeä syy patteriremonttiin oli energiansäästö. “Vanhat sähköpatterimme alkoivat sitä paitsi olla ikäloppuja ja aloin pelätä, että ne hajoavat jonain kylmänä talvipäivänä”, sanoo Stefan. “Heti ensimmäisen vuoden kuluessa huomasimme merkittävän laskun energiankulutuksessa.” Seuraava vuonna energiansäästö ei ollut enää pääosassa, sillä Stefan oli havainnut toisen patteriremontista koituvan hyödyn, joka tuntuu tänä päivänä jopa tärkeämmältä. “Uudet sähköpatterit lisäsivät asumismukavuutta. Sisälämpötila on nyt paljon tasaisempi ja yksinkertaisesti täällä on nyt huomattavasti miellyttävämpää asua.”

Uudet sähköpatterit ja Thermosoft 2.0

On olemassa kaksi pääasiallista perustelua sille, miksi uudet sähköpatterit lisäsivät asumismukavuutta Stefanin kotona. Ensinnäkin, öljytäytteiset patterit luovuttavat sekä säteily- että konvektiolämpöä. Lämpö, jota vartalomme ja ihomme aistivat on nimenomaan säteilylämpöä. Auringosta tai avotulesta peräisin oleva säteilylämpö saattaa tuntua selkeämmin, mutta siitä huolimatta kasviöljyllä (tai muulla nesteellä) täytetty patteri säteilee lämpöä, jolla on niin ikään positiivinen vaikutus hyvinvointiin.

Toinen merkittävä seikka on entistä tasaisempi lämpötila, joka johtuu pattereiden kehittyneestä ohjauksesta. Purmon sähköpattereita ohjataan elektronisella termostaatilla, joiden avulla sisäilman lämpötilaa voidaan hallita 0,2 asteen tarkkuudella. Tämä ei tarkoita ainoastaan miellyttävämpää sisäilmastoa, vaan tuo lisäksi mukanaan merkittäviä energiasäästöjä verrattuna vanhoihin sähköpattereihin, joita ei ole mahdollista ohjata elektronisella termostaatilla. Näihin kahteen ominaisuuteen perustuu Purmon Thermosoft 2.0.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply