Vesikiertoiset patterit vai öljytäytteiset sähkölämmittimet?

Vesikiertoiset patterit vai öljytäytteiset sähkölämmittimet?

Vesikiertoiset patterit vai öljytäytteiset sähkölämmittimet? Mietitkö valintaa? Ensin on otettava huomioon millaisessa tilassa pattereita käytetään. Aiotko rakentaa uutta vai kunnostaa vanhaa? Miksipä et käyttäisi vesikiertoista lämmitystä muualla asunnossa ja sähkölämmittimiä varastotiloissa ja autotallissa? Moderneja vesikiertoisia pattereita ja sähkölämmittimiä yhdistää se, että ne ovat huoltovapaita, helppoja asentaa ja ylläpitävät tasaisen lämpötilan.

VESIKIERTOISET PATTERIT

Vesikiertoisille pattereille on olemassa enemmän vaihtoehtoja lämmönlähteiksi. Voit valita esimerkiksi puu- tai öljykattilan, kaukolämmön tai jonkun erityyppisistä lämpöpumpuista, kuten maalämpöpumpun.

Purmon vesikiertoiset radiaattorit mukautuvat nykyaikaiseen vesikiertoiseen keskuslämmitykseen. Patterin vesitilavuus on pieni ja lämmityspinta suuri. Yhdessä nämä ominaisuudet takaavat erittäin nopean reagointikyvyn ja taloudellisuuden. Patterit on tarkoitettu ns. suljettuun järjestelmään johon ei pääse happea. Tiivis ja huolellisesti suunniteltu lämmitysjärjestelmä säästää energiaa ja siihen kuuluvia komponentteja.

Sopii matalalämpöjärjestelmään

Patterit matalalämpöjärjestelmissä on kaikkein lämpö- ja kustannustehokkain tapa saavuttaa ja ylläpitää huoneen optimaalista lämpötilaa helposti ja nopeasti. Purmon vesikiertoisia pattereita voidaan käyttää millä tahansa lämpötilalla, mutta ne soveltuvat parhaiten mataliin lämpötiloihin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että patterit matalalämpöjärjestelmissä lämmittävät sisäilman ihanteelliseen lämpötilaan aivan yhtä tehokkaasti. Lisäksi ne ovat taloudellisempia, koska ne tarvitsevat vähemmän energiaa halutun lämpötilan saavuttamiseen ja ylläpitämiseen.

Vesikiertoiset patterit – Edut:

 • Useita vaihtoehtoja lämmönlähteiksi
 • Voidaan käyttää matalalämpöjärjestelmässä
 • Hieno lämpösäteily
 • Estää ikkunoista tulevaa vetoa
 • Reagoi nopeasti lämpötilan muutoksiin
 • Huoltovapaa
 • Pitkä käyttöikä
 • 100-prosenttisesti kierrätettävä
 • Voidaan yhdistää lattialämmitykseen

ÖLJYTÄYTTEISET SÄHKÖLÄMMITTIMET

On olemassa kahdenlaisia sähkölämmittimiä suljettuja öljytäytteisiä lämmittimiä ja niin sanottuna avoimia lämmittimiä. Purmon öljytäytteisissä sähkölämmittimissä on erityinen lämmönpehmennystoiminto ja elektroninen termostaatti, jonka tarkkuus on jopa 0,2 °C.

LVI_Ramo_8646

 

Purmon lämmittimien toiminta perustuu lämmönjohtavuuteen, jossa nestettä lämmitetään ja kierrätetään suljetussa järjestelmässä. Useimmissa lämpöpattereissa käytetään nesteenä kasviöljyä, jonka hyvät varaavat ominaisuudet antavat tasaisen ja miellyttävän lämmön. Tarkkojen termostaattien ja lämpötilansäätelyohjelmien ansiosta syntyy myös energiansäästöä.

Öljyllä on erityinen patentoitu koostumus, joka kestää äärimmäisiä lämpötiloja ilman että sen ominaisuudet heikkenevät. Purmo takaa, että öljy kestää koko tuotteen käyttöiän ilman että sitä tarvitsee vaihtaa. Lämmittimen paneelit on valmistettu kahdesta korkealaatuisesta teräksestä. Ne on hitsattu yhteen niin, ettei patterissa näy hitsausliitoksia.

Purmon öljytäytteiset sähkölämmittimet ovat hiljaisia sekä hajuttomia ja toimivat myös alemmissa pintalämpötiloissa saavuttaen saman sisälämpötilan. Tämä tarkoittaa sitä, että lämmitintä ei tarvitse lämmittää liian kuumaksi jolloin se ei ala polttaa pölyä. Pehmennystoiminto myös vähentää pölyn liikkumista, mikä on hyvä asia joillekin allergikoille.

Sähkölämmitykseen sopivat talot ovat pienempiä omakotitaloja (n. 100 m2), paritaloja, rivitaloja ja joskus myös passiivitaloja. Talojen suoraa sähkölämmitystä ja sähkölämmittimiä voidaan täydentää tarvittaessa ilmalämpöpumpulla.

Öljytäytteisten sähkölämmittimien edut:

 • Helppo asentaa
 • Nopea reagointikyky
 • Hyödyntää ns. vapaata lämpöä
 • Pehmeää lämpöä kasviöljyllä
 • Estää ikkunoista tulevaa vetoa
 • Kiinteä asennus tai asennus suoraan pistokkeeseen

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply