Kannattaako valita öljytäytteinen lämmitin?

Kannattaako valita öljytäytteinen lämmitin?

Tietyissä tilanteissa öljytäytteinen lämmitin on muita vaihtoehtoja kannattavampi valinta. Esimerkiksi talon laajentamisessa öljytäytteiset sähkölämmittimet voivat olla hyvä ratkaisu jos vanhassa talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joka vaatisi uusien putkien rakentamista. Sen välttämiseksi voidaan uuteen laajennusosaan sijoittaa öljytäytteiset sähkölämmittimet.

Toisinaan kesämökeillä ehkä ei ole muita lämmitysvaihtoehtoja. Maalämmön asentaminen on kallista ja kaukolämpöä käytetään vain kaupunkialueilla. Biopolttoaineet vaativat kattilan, joka on vaikea asentaa valmiiseen taloon. Kattila edellyttää myös jonkin verran huoltoja nokeentumisen vuoksi. Tässä tapauksessa ölytäytteinen sähkölämmitin on täydellinen ratkaisu mikäli kesämökillä on sähköt.

Joskus voi myös olla, että kodin lämmitystä pitää täydentää erityisesti kylminä päivinä. Ölytäytteinen sähkölämmitin on joustava eli saat lisälämpöä silloin kun tarvitset. Lämmitin ei kuitenkaan kuluta sähköä ollessaan pois päältä ja siksi se on kustannustehokas tapa täydentää olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää.

On myös testattu, että ölytäytteinen sähkölämmitin tuo lisää mukavuutta passiivitaloissa. Testin tuloksia esiteltiin Göteborgin passiivitalokonferenssissa vuonna 2013.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply