Patterin maalaus – näin se käy

Patterin maalaus – näin se käy

Värit jyräävät valkoisen nyt sisustuksessa, eivätkä Purmon patterit ole poikkeus. Purmo on kerännyt 72 uudesta sävystä koostuvan värikartan helpottamaan värivalintaa, kun suunnitelmissa on patterin maalaus.

Patterien värin valitseminen on helppoa

Valkoisen sisutuksen aika on ohi. Nyt halutaan värejä seiniin, huonekaluihin ja yksityiskohtiin. Patterin maalaus voidaan tehdä millä tahansa värillä, mutta voit helpottaa valintaasi poimimalla värin Purmon ajatuksella koostamasta 72 sävyn värikartasta, joka sisältää sekä RAL-sävyjä että erikoisvärejä.

Kodin remontissa tulee ennemmin tai myöhemmin mietittäväksi pitäisikö patterit maalata, korjata vai uusia kokonaan. Patterin maalaus voi olla hyvä ratkaisu jos kyseessä on hyvin vanha valurautainen patteri tai jos patterit ovat hyvin erikokoisia. Maalauksessa on tärkeää tehdä pohjatyöt hyvin. Maalaus pensselillä vie myös paljon aikaa varsinkin jos kyseessä on epätasainen pinta. Riskinä on myös se, että patterin lämmityskyky heikkenee niin, että se vaikuttaa koko sisäilman mukavuuteen. Pattereiden vaihtaminen kokonaan uusiin on kuitenkin helpompaa ja halvempaa kuin luulisi.

Pattereiden värien valintaa voi ajatella kahdella eri tavalla: joko patterin väri erottuu muusta sisustuksesta ja toimii sisustuselementtinä tai se sävytetään muun sisustuksen värien mukaan. Esimerkiksi musta patteri vaalealla seinällä tekee voimakkaan vaikutuksen. Toinen vaihtoehto, jota näkee nykyään paljon on, että seinät, katto ja listat maalataan kaikki yhdellä värillä. Tällöin patterin maalaus samalla värillä on itsestään selvä valinta.

Patterin maalaaminen
Maalaus voidaan tehdä myös valitsemalla korostusväri tapetista.

Väri voi toimia rauhoittavana elementtinä esimerkiksi siten, että patterin maalaus tehdään tapetin tai seinän miedolla sävyllä. Toisaalta voit poimia kirkkaamman värin kuvioidun tapetin yksityiskohdista ja maalata patterin sillä.

Hyvä nyrkkisääntö on valita sama sävy kaikkiin huoneen pattereihin, mutta joskus voi toimia yhden hyvin sijoitetun patterin maalaus huolellisesti valitulla värillä.

Eikö patterin maalaus innosta?

Vaihtoehto patterin maalaukselle on hankkia Purmolta valmiiksi lakattu ja karkaistu, kulutusta kestävä patteri, jonka pinta on helppo pitää puhtaana. Purmon patterit lämmittävät mukavasti ja näyttävät tyylikkäiltä. Patterin standardiväri on huomaamaton valkoinen (RAL 9016), joka sulautuu hyvin ympäristöönsä. Purmon pattereita on saatavana useissa väreissä. Niitä on tarjolla missä tahansa RAL-värikartan väreissä ja tilattavissa on jopa metallin sävyjä, kuten kromia, nikkeliä ja kultaa. Purmolla on myös värikartta josta löytyy tekstuurivärejä eli värejä joilla saadaan aikaan hieman kuvioitu pinta. Niillä saa tehtyä patterista mattapintaisen ja tehokkaan sisustuselementin.

Klikkaa ja valitse sopiva värikokonaisuus >>

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply