Mitkä lämmitysjärjestelmät sopivat paritaloon?

Mitkä lämmitysjärjestelmät sopivat paritaloon?

Rivi- tai paritalon sallitut jälleenrakennus- ja korjaustyöt on yleensä määritelty asunto-osakeyhtiön tai muun vastaavan yhdistyksen säännöissä. Yleensä osa pienistä muutostöistä on asukkaiden päätettävissä, mutta talonyhtiöön kannattaa olla yhteydessä oli kyseessä sitten lämpöpatterin vaihto tai laajemmat muutokset lämmitysjärjestelmiin.

Paritalo muistuttaa monilta osin rivitaloa, mutta yhteenliitettyjä taloja on tässä tapauksessa vain kaksi. On myös tavallista, että talojen väliin on rakennettu autotalli. Rivitaloon verrattuna paritalo on usein hieman itsenäisempi ratkaisu, sillä esimerkiksi julkisivua koskee yleensä väljemmät linjaukset. Monissa paritaloissa näkeekin runsaammin ikkuinoita, millä huoneistoon saadaan huomattavasti lisää päivänvaloa.

Sähköpatterit paritalossa

Patterilämmitys on kaikkein yleisin tapa lämmittää paritaloa. Tästä johtuen talon mukana tulevat usein vakiomalliset sähköpatterit, jotka ovat peräisin talon rakennusvuodelta.

Nykyään kodin lämmitysjärjestelmät ovat täynnä vaihtoehtoja, esimerkiksi tyylikkäät sileäpintaiset paneelilämmittimet. Lämmöllä voi myös sisustaa, minkä vuoksi moni kokeileekin koristaa keittiötään pystysuorilla sisustuspattereilla tai lisäävät kylpyhuoneeseen hauskan pyyhekuivaimen.

Lattialämmitys paritalossa

Betonilattia voi olla rivi- tai paritalossa täysin eristämätön. Mikäli lattialämmityskelat asennetaan suoraan paljaalle betonille, järjestelmä saattaa aiheuttaa erittäin suuria energiahäviöitä ja korkeita kuluja. Tämän vuoksi lattialämmitys on usein kustannusten ja ympäristön kannalta kestämätön vaihtoehto. Mikäli lämmitysjärjestelmät laitetaan vastakkain, sähkölämmitys on monessa tapauksessa huomattavasti parempi vaihtoehto.

Riittävän lämmön takaamiseksi remontin yhteydessä on aina hyvä varmistaa, että lämmitysjärjestelmät ovat taloon sopivat ja mitoitettu oikein.

Lisää vinkkejä ja neuvoja Purmon jälleenmyyjältä.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply