Öljytäytteinen patteri – lisälämpöä remontin aikana

Öljytäytteinen patteri – lisälämpöä remontin aikana

Öljytäytteinen patteri on mahdollista asentaa paikoilleen jo remontin aikana pitämään koti lämpimänä ja kuivana. Pietarsaarelainen Hannerin perhe aloitti viime syksynä kauniila Skatan alueella sijaitsevan vanhan puutalonsa remontoinnin. Lämmitysratkaisun valintaan liittyi paljon kysymyksiä, mutta lopulta valituksi patterimalliksi tuli Purmon Epok.

Purmon Epok on öljytäytteinen patteri, joka voidaan asentaa tilapäisesti seinälle esim. remontin ajaksi.
Purmon Epok on öljytäytteinen patteri, joka voidaan asentaa tilapäisesti seinälle esim. remontin ajaksi.

 

Parhaillaan perhe on saanut valmiiksi talon sisäpuolen eristyksen ja meneillään on lattian asentaminen sekä sisäseinien ja -katon viimeistely. Sisäseinien eristyksessä käytettiin Ekovillan 50 mm levyjä. Syy levyjen käyttöön ruiskutettavan eristeen sijaan olivat sääolosuhteet, sillä ulkona oli pakkasta välillä jopa 30 astetta. Lattiaan eristyksessä (alapohja) sen sijaan käytettiin ruiskutettavaa Ekovillaa, jota on keskimäärin 30 cm. Helppokäyttöisyyden lisäksi Ekovilla on ympäristöystävällinen tapa eristää seiniä ja lattioita, sillä tuotteet valmistetaan kierrätetystä puukuidusta.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen olikin yksi merkittävä syy, miksi perhe päätyi valitsemaan juuri Ekovillan. Ekovillan kotisivuilla kerrotaan että “mitä enemmän hiiltäsitovaa puuperäistä materiaalia rakennettaessa käytetään, sitä pienemmät ovat kohteen nettopäästöt. Suomalainen puukuidulla eristetty keskivertopuutalo sitoo keskimäärin 35 tonnia hiilidioksidia. Jo pelkästään materiaalivalinnalla on iso vaikutus hiilijalanjälkeen, yhtä suuri kuin vähentäisit autoilua yli 230 000 kilometrillä (150 g/km).” Lisäksi Ekovilla on lämmin, kestävä ja hengittävä ratkaisu.

Öljytäytteinen patteri voidaan asentaa jo remontin alkuvaiheessa

Sähköpatterit asennettiin varhaisessa vaiheessa, jotta talossa tarkenisi myös tehdä remonttia. Asentaja valmisteli ikkunan alla olevan seinän siten, että öljytäytteinen patteri voitiin asentaa paikoilleen. Epokin kätevä kiinnitysratkaisu on yksinkertainen, joten sähköpatterin voi helposti irrottaa esimerkiksi maalatakseen seinän patterin ympäriltä ja takaa.

Tätä kirjoitettaessa alakerran lankkulattiaa asennetaan parhaillaan paikoilleen ja seiniä levytetään. Sähköasennustyöt alkavat niin ikään olla paketissa ja pian on vuorossa katon käsittely pellavaöljymaalilla. Pellavaöljy toimii erinomaisena puunsuojana imeytyen hyvin sekä laajentaen pintaa kuivuessaan mikä lisää pinnan tiiviyttä. Viime vuosina sitä onkin alettu käyttää ympäristöystävällisenä vaihtoehtona painekyllästetylle puulle.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply