Öljyllä täytetyt patterit pientalon remontissa

Öljyllä täytetyt patterit pientalon remontissa

Hannerin perhe asuu Pietarsaaressa ja jokin aika sitten he aloittivat laajamittaisen remontin kauniissa Skatan kaupunginosassa sijaitsevassa vanhassa puutalossaan. Tulevaa lämmitysratkaisua pohdittiin pitkään, mutta lopulta valituksi tuli öljyllä täytetyt patterit Purmolta.

Vanhaa tyyliä edustavat talot olivat aina olleet Ann-Charlotten ja Tonyn mieleen ja kesti parisen vuotta ennen kuin he löysivät unelmiensa talon, jossa oli kaikki kohdallaan: oikea tunnelma, paljon historiaa ja sijainti kauniissa Skatan kaupunginosassa, joka lukeutuu Suomen merkittävimpiin yhtenäisiin puukaupunginosiin. Talot ovat pääasiassa yksikerroksisia ja ruutukaavaa noudattavia kapeita katuja reunustavat talojen julkisivut ja puutarhojen aidat. Skata (Pohjoisnummi) kuuluu siihen osaan Pietarsaarta, joka säästyi kaupungin palolta 1835. 1900-luvulle tultaessa Skata oli jo pääosin nykyisessä muodossaan.

Öljyllä täytetyt patterit pientalon remontissa
Merkatut hirret kertovat, että talo on purettu ja pystytetty uudelleen.
Vanhat sähköpatterit korvataan uusilla öljyllä täytetyillä pattereilla
Vanhojen sähköpattereiden tilalle vaihdetaan Purmon öljyllä täytetyt patterit.

Pariskunta haluaa säilyttää talon tunnelmasta niin paljon kuin mahdollista, vaikka edessä onkin iso remontti. Yksi ensimmäisenä harkintaan otettavista asioista oli lämmityksen järjestäminen. Talon vanha lämmitysjärjestelmä koostui iäkkäistä sähköpattereista sekä muutamasta irrallisesta lämmittimestä. Ikkunoita ja eristystä oli paranneltu 80-luvun lopulla, mutta sisäseinät ja lattia olisi uusittava kokonaan.

Öljyllä täytetyt patterit valittiin tarkan harkinnan perusteella

“Vaihtoehtoina meillä oli niin kaukolämpö vesikiertoisten pattereiden kanssa, maalämpö lattialämmityksen tai pattereiden kanssa sekä sähkölämmitys ja öljyllä täytetyt patterit. Tutkimme eri ratkaisuja huolellisesti sekä LVI-insinöörin että arkkitehdin kanssa ja päädyimme lopulta valitsemaan sähkölämmityksen sekä öljyllä täytetyt patterit”, kertoo Tony. Osaltaan päätökseen vaikuttivat alhaiset investointikustannukset sekä yksinkertainen ja nopea asennus. “Meillä oli kokemusta maalämmön asentamisesta aikaisemmasta kodistamme ja se oli melko pitkä ja hintava prosessi, joka vaati myös suuria toimenpiteitä puutarhan puolella”, Tony jatkaa. “Ratkaisevaa oli myös se, ettemme halunneet ryhtyä poraamaan emmekä tekemään suuria muutoksia talon rakenteisiin tai puutarhaan.”

“Ympäristönäkökulma on toki myös tärkeä meille”, lisää Ann-Charlotte. “Seuraamme tarkasti mitä markkinoilla tapahtuu ja harkitsemme sekä aurinkopaneelien että aurinkopaneeli-ikkunan asentamista osaan huoneista. Kyseessä on uusi läpinäkyvä muovinen aurinkokenno, joka voidaan kiinnittää ikkunaruutuun tuottamaan virtaa.

Patterimallia ei ole vielä päätetty, mutta listalle ovat päätyneet sellaiset kuin Yali Parada, Epok, Tamari sekä Touch E3 -ohjausjärjestelmä.

remontti uudet patterit
Tony ja Ann-Charlotte remontoivat Skatassa sijaitsevaa taloaan, jota lämmittävät urakan valmistuttua uudet öljyllä täytetyt patterit.

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply