Ensimmäinen vaikea valinta talon remontissa on usein lämmitystavan valinta: maalämpö, kaukolämpö, lämmittävä ilmastointi vai lattialämmityksen ja vesikiertopattereiden tai sähkölämmittimien yhdistelmä? Valinta riippuu remontin laajuudesta, talon eristyksestä ja uuteen lämmitysjärjestelmään varatausta budjetista.
Viisi lämmitysvinkkiä remonttiin ryhtyvälle
1. Oikea lämmitysratkaisu jokaiseen huoneeseen
Patteri on enemmän kuin vain pelkkä patteri. Kannattaakin ajatella sen käyttöympäristöä. Vessaan tai kylpyhuoneeseen voit asentaa lämpöä tuottavan pyyhekuivaimen, kun taas eteiseen tai keittiöön, jossa ei ole paljon seinätilaa, sopii pystysuuntainen sisustusradiaattori. Jos talossa on isot ikkunat tai lasiterassi, on matala radiaattori tai konvektori sopiva lämmitysratkaisu.
2. Lämmitys on tärkeä hyvinvointitekijä
On hyvä voida säätää lämmitystä heti, jos tunnet, että on liian kylmä tai lämmin. Huoneen lämpötila ja ennen kaikkea lämmityksen tai jäähdytyksen suunta ovat tärkeitä hyvinvointitekijöitä. Myös hyvä ilmankierto on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Hyvä ohjausjärjestelmän asentamista pattereihin kannattaa siis harkita vakavasti. Nykyaikaiset termostaatit pitävät lämpötilan tasaisena ja reagoivat nopeasti lämpötilan muutoksiin.
3. Satsaa mukavuuteen!
Takan tai puu-uunin säteilylämpö tuntuu mukavalta kylminä päivinä ja iltoina. Mikäli kyseessä on varaava tulisija, sen lämpövaikutus asunnossa voi olla huomattava. Lämmitys on tärkeä mukavuustekijä, jota ei kannata aliarvioida!
4. Valitse oikeat värit
Patteria tulisi ajatella paitsi lämmitys- myös sisutuselementtinä. Fiksu lämmitysratkaisu on kaunis katsella ja sulautuu luontevasti muuhun sisutukseen. Purmon pattereita on saatavilla yli 70 eri sävyssä. Ammattitaitoiset asentajamme vaihtavat vanhat patterit uusiin nopeasti ja vaivattomasti. Samalla voit valita, minkälaiset patterit haluat. Vaihtoehtoja ovat m.m. tasapintainen patteri, pystypatteri ja jaeradiaattori.
5. Kysy lämmitysasiantuntijalta
Mietityttääkö lämmitys? Joskus kannattaa kysyä apua taholta, jolla on kokemusta asiasta. Esitä kysymyksiä lämpöasiantuntijalle!