Sähköpattereiden vaihto – millainen teho?

Sähköpattereiden vaihto – millainen teho?

Talvi tuo mukanaan lumen ja miinusasteet, ja alkaa olla aika tarkistaa olisiko sähköpattereiden vaihto mahdollisesti ajankohtainen. Jos asuu talossa, jossa on käytössä suora sähkö, on erityisen tärkeää tarkistaa patteritermostaatit, sillä niiden käyttöikä on noin 10–15 vuotta. Rikkinäinen termostaatti voi saada aikaan sen, että patteri tuottaa liikaa lämpöä, jolloin lämpötila ja energiakustannukset ovat turhan korkeat.

Purmon öljytäytteisten sähköpattereiden sähkötermostaatit käyttävät jopa 20 prosenttia vähemmän energiaa kuin patterit, joissa on bimetallitermostaatit. Uusimman tekniikan ansiosta kaikki Purmo-patterit täyttävät NF Performance -standardin vaatimukset, mikä tarkoittaa, että termostaatti pitää lämpötilan 0,5 asteen vaihtelualueella heti kun se on saavuttanut säädetyn lämpötilan. Perinteisissä bimetallitermostaateissa vaihtelualue voi olla jopa kuusi astetta. Koska sisälämpötilaa voidaan hallita näin tarkasti, saatavana on aina tarvittava lämpö ilman energiahukkaa. Jos esimerkiksi aurinko paistaa sisään ja alkaa lämmittää huonetta, termostaatti lopettaa toimintansa, kunnes huonelämpötila laskee valittua asetusarvoa alhaisemmaksi. Sähköpatterit voi tietenkin ohjelmoida niin, että ne mukauttavat lämpötilaansa tiettyinä vuorokaudenaikoina keskusohjausyksikön kautta, mikä pienentää lämmityskustannuksia entisestään.

Öljytäytteisiin pattereihin voi ohjelmoida alhaisemman pintalämpötilan, jolloin ilma ei kuivu eikä pöly kierrä, minkä myötä ei myöskään synny epämiellyttävää hajua. Alentamalla lämpötilaa muutamalla asteella yön ajaksi voidaan energiaa säästää merkittävästi. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että jokaisella asteella, jolla sisälämpötilaa alennetaan alle 21 asteen, säästetään viisi prosenttia sähkökuluissa.

Minkätehoiseen sähköpatteriin tulee vaihtaa?

Sähköpatteria vaihdettaessa on tietenkin tiedettävä, millainen teho uusiin pattereihin tarvitaan. Pohjoisen ilmastossa sijaitsevan, normaalisti eristetyn keskivertotalon, jonka sisäkaton korkeus on 2,40–2,50 metriä, tehontarve on noin 70–75 W lattianeliötä kohden. Laskeaksesi, kuinka paljon tehoa tarvitaan muilla sisäkaton korkeuksilla, voit laskea tehontarpeen siten, että jokaista kuutiometriä kohden tarvitaan 30 W:n teho. Lattialämmön optimaalisen toiminnan takaamiseksi voi olla tietyissä tapauksissa etu, jos bruttoteho on 100 W/m².  Laskelma koskee taloja pohjoisessa ilmastossa, mutta voi vaihdella talon standardeista riippuen. Lisätietoa sähkönkäytöstä muiden ilmastovyöhykkeiden taloissa saat ottamalla yhteyttä paikalliseen sähköasentajaan tai energiakonsulttiin.

Näin helposti lasket asuintalosi kokonaislämmöntarpeen >>

Sähköpattereiden vaihto hoituu ammattilaisten avustuksella

Ota yhteyttä jälleenmyyjään tai paikalliseen sähköasentajaan saadaksesi apua oikean sähköpatterin valintaan. Sähköpatterin vaihdon yhteydessä tapahtuvan asennuksen saa suorittaa ainoastaan pätevä sähköasentaja. Sähköpattereiden vaihto onkin helpointa hoitaa jättämällä tehtävä alan ammattilaisille.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply