Lasitettu terassi ja lattialämmitys – näitä asioita kannattaa miettiä

Lasitettu terassi ja lattialämmitys – näitä asioita kannattaa miettiä

Lasitettu terassi on oiva keino aloittaa terassisesonki jo ennen kun ulkona on tarpeeksi lämmintä istua ulkoterassilla. Lisäksi lasitettu terassi mahdollistaa terassikauden jatkamisen pidemmälle syksyyn. Jos lasitetun terassin rakentaminen on sinulle ajankohtaista, kannattaa myös mahdollisia lämmitysratkaisuja puntaroida ajoissa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon kuinka paljon tilaa on tarkoitus käyttää ja aiotaanko sitä pitää käytössä vuoden ympäri?

Lasitettu terassi lattialämmityksellä vai pattereilla?

Jos lasitettua terassia haluaa käyttää ympäri vuoden, on lattialämmitys parempi valinta, etenkin jos tilassa on laattalattia. Lattialämmityksen kohdalla erityistä huomiota kannattaa kiinnittää tilan eristämiseen. Sama on tilanne myös vesikiertoisen patterilämmityksen kohdalla, sillä hyvällä eristämisellä vähennetään jäätymisriskiä. Sekä lattialämmitys etä patterit kuitenkin toimivat lasitetulla terassilla. Jos tilassa on laattalattia, on mukavaa saada peruslämpöä lattiasta. Sen sijaan patterit ovat tehokkaita. Jos yhtäkkiä päätät, että haluat käyttää terassia, voit nopeasti lämmittää sen pattereiden avulla. Kylminä päivinä voi kestää 1-2 vuorokautta saada lasitettu terassi lämpimäksi pelkästään lattialämmityksellä. Lattialämmitys vaatii myös pohjalta hyvän eristyksen esimerkiksi 250-300 mm vaahtomuovilla.

Jos lasitettu terassi on huonosti eristetty (tilassa on alle nolla astetta talvisin) kannattaa asentaa lämmitin, eli patteri, jonka avulla lämmität tilan nopeasti ja kätevästi. Näissä tapauksissa varmin valinta on sähkölämmitteinen patteri, joka ei takuulla pääse jäätymään kylmälläkään ilmalla. Sähkölämmittiin perustuva lämmitysjärjestelmä on nopea asentaa ja sähköpatterit estävät myös vedon tunteen ja kylmän ilman leviämisen huoneeseen. Modernimmat sähköpatterit pitävät tilan lämpötilan halutulla tasolla jopa 0,2 asteen tarkkuudella. Tällaisia ovat esimerkiksi Yali Parada tai Yali Ramo. Jos lämmität lasitettua terassia vain satunnaisesti, eivät kustannuksetkaan nouse kynnyskysymykseksi. Kestää noin 20 minuuttia kunnes 20-30 m² lasitettu terassi on lämmin. Sähköinen lattialämmitys tai infrapunalämmittimet voivat myös tilanteesta riippuen olla sopivia ratkaisuja.

Lasitetussa terassissa lämpö on tärkeää, mutta toisaalta niin on myös myös tilan jäähdytys kuumina kesäpäivinä. Ilmastointiluukku voi olla hyvä ratkaisu erityisesti, jos tilaa käyttää suuri määrä ihmisiä tai siellä pidetään kasveja jotka kuivuvat nopeasti. Lasitettu terassi hyönteisverkolla varustetulla ilmastointiluukulla onkin toimiva ratkaisu estää hyttysten ja muiden kutsumattomien vieraiden pääsy sisään ikkunoiden tai liukuoven kautta.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply