Retrohenkinen patteri tuo uutta ilmettä kotiin

Retrohenkinen patteri tuo uutta ilmettä kotiin

Tervetuloa seuraamaan Hannerin perheen Skatan kaupunginosassa Pietarsaaressa sijaitsevan puutalon remonttia. Ensimmäisessä osassa perhe aloitti projektin ja ehti jo pohtimaan millaiset patterit taloon tulisi remontin yhteydessä asentaa. Monista vaihtoehdoista loppusuoralle selvisivät retrohenkinen patteri Epok ja sileä öljytäytteinen sähköpatteri Parada.

”Haluaisimme mieluummin Epokin. Se on mukavan retrohenkinen patteri ja sopii siten paremmin meidän tyyliseen sisustukseen.”, sanoo Ann-Charlotte ja jatkaa: ”Me vietämme usein aikaa kirpputoreilla ja ostamme paljon tavaraa käytettyinä. Siksikin retrotyylinen design-patteri tuntuu oikealta valinnalta.”

Perheen ainoa ehto oli, että patteria pitäisi voida säätää Touch E3 –ohjausjärjestelmällä, jonka avulla kodin lämpötila on helppo säätää juuri haluamalleen tasolle, ei enempää tai vähempää. Talvisin perhe haluaa hyödyntää talon keskeltä löytyvää kamiinaa ja huoneiden viilentäminen illaksi on tärkeää energiansäästön vuoksi. Asia tarkistettiin jälleenmyyjän kanssa ja kävi ilmi, että Epok-mallin voi yhdistää Touch E3 -ohjausjärjestelmään ja että on olemassa myös sovellus, jonka avulla he voivat säätää lämpöä etänä.

Epok – retrohenkinen patteri

Cleverheatingin edustaja Joni Grönqvust kävi perheen luona kyläilemässä, kun talo oli vielä remonttivaiheessa ja teki karkean laskelman talon lämmitystarpeista ja pattereiden lukumäärästä. Jonin ehdotus sisältää sekä Prada että Epok pattereita ja Jarl –pyyhekuivaimen kylpyhuoneeseen. ”Tehokkuuslaskennassa käytin alustavasti arvoa 70W / m². Se riittää varmasti. Sähkökonsultti saa päättää, jos laskennassa mennään vielä lopulta hieman alhaisemmilla arvoilla”, miettii Joni.

“Eteiseen olen suunnitellut pystysuuntaisen radiaattorin, Epok V, joka voidaan varustaa myös pyyhetelineellä. Keittiö on sen sijaan haastava, koska sinne asennetaan paljon kaappeja ja laitteita. Keittiössä on lisäksi kolme ovea ja suunnitelmissa on myös ovi terassille. Lasitetulle terassille suunnittelen neljää pienempää lämmitintä”, Joni kertoo.

Retrohenkinen patteri pientalon remontissa
Retrohenkinen patteri pientalon remontissa

Epok on retrohenkinen patteri, joka on täydellinen ratkaisu sekä moderniin että perinteiseen sisustukseen. Epok on varustettu uusimmalla lämmitystekniikalla, josta hyvä esimerkki on langaton termostaatti, jonka avulla voi ohjata yhtä tai useampaa samassa huoneessa olevaa lämmitintä. Design-patterin optimoidun rakenteen avulla patteri saadaan enemmän lämpiävää pinta-alaa ja tehostetaan lämpösäteilyä. Epok on saatavilla sekä vaaka- että pystysuorana mallina.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply