Kodinhoitohuoneen sisustus – inspiraatiota pyyhekuivaajilla

Kodinhoitohuoneen sisustus – inspiraatiota pyyhekuivaajilla

Kodinhoitohuoneen sisustus on hyvä pitää käytännöllisenä ja mukavana. Lisäksi huoneessa pitää olla riittävästi säilytystilaa ja mielellään myös hyvä ilmastointi, etenkin jos perheessä on lapsia, lemmikkejä tai harrastetaan paljon urheilua, jonka jälkeen pyykkiä riittää. Tällaiset asiat onkin syytä ottaa huomion jo kodinhoitohuonetta ja sen sisustusta suunniteltaessa.

Yleensä kodinhoitohuone on keittiön lähellä, sillä näin se muodostaa yhdessä keittiön kanssa suuremman kodinhoidollisen alueen. Kodinhoitohuoneella tulisi mahdollisuuksien mukaan olla myös oma sisäänkäynti. Täten kukin pääsee heti laittamaan likaiset vaatteensa oikeaan huoneeseen kotiin tullessaan ja ripustamaan märät vaatteet kuivumaan kesäisin ulos. Ja mikä parasta, huonetta on helppo tuulettaa raikkaalla ilmalla. Hyvä ilmastointi on erittäin tärkeä vaatteiden kuivumisen kannalta, koska muuten ne aiheuttavat helposti tunkkaisuutta ja hajuhaittoja. Lattialämmitys auttaa myös pitämään huoneen kuivana ja kuivaa nopeasti lattian. Pyyhekuivain antaa lisäksi lämpöä ja kuivattaa nopeasti märät pipot, hanskat ja pyyhkeet.

Purmo Linosa ja kodinhoitohuoneen sisustus.
Purmo Linosa antaa kivasti lisälämpöä kosteaan huoneeseen. Vaihtoehtoina harjattu teräs tai wenge. Pyyhekuivain on vesikiertoinen mutta voit myös valita mallin sähköpatruunalla.

Kodinhoitohuoneen sisustus muistuttaa kylpyhuoneen sisustamista ja siksi kannattaa muistaa samat rakennesuunnittelusäännöt molempien huoneiden materiaalien valintaprosesseissa. Tämä tarkoittaa, että myös kodinhoitohuoneeseen kannattaa valita materiaaleja, jotka pärjäävät myös kosteassa ja materiaaleja, jotka sulkevat kosteuden ulos. Kannattaa myös miettiä tarkaan minne sijoittaa mahdollisen pyyhekuivaimen kodinhoitohuoneessa.

Kodinhoitohuoneen sisustus kannattaa tehdä helposti puhdistettavia materiaaleja suosien. Suunniteltaessa huoneen lattia- ja työpintoja, onkin hyvä ottaa huomioon millaisilta pinnoilta voi helposti pyyhkiä liat pois. Pintojen tulisi myös kestää hieman kosteutta. Kodinhoitohuone tarvitsee myös hyvän valaistuksen ja runsaasti säilytystilaa. Siivousvälineitä, vaatteita ja pyykkiä olisi hyvä pystyä sijoittamaan niille sopiville paikoille. Paras keino välttää epämääräisten kasojen muodostuminen pöydille, on varata kaappitilaa myös vastapestyille ja silittämättömille vaatteille.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply