Pyyhekuivaimen sähköpatruunan vaihtaminen

Pyyhekuivaimen sähköpatruunan vaihtaminen

Pyyhekuivaimen sähköpatruunan vaihtaminen on tehtävä, jota emme suosittele tehtäväksi itse ja osassa malleissa sähköpatruunan vaihtaminen ei edes yksinkertaisesti ole mahdollista. Mikäli sähköpatruuna rikkoutuu, saattaa syynä olla se, että jo asennusvaiheessa on mennyt jotain pieleen. Yleensä pyyhekuivain asennetaan toimimaan vain sähköllä tai vain vesikiertoisella järjestelmällä. On kuitenkin olemassa myös ns. mixed versio, joka liitetään sekä vesikeskuslämmitysjärjestelmään että sähköverkkoon. Tällaisen mixed pyyhekuivaimen sähköpatruunaa hyödynnetään kesäaikaan ja talvella puolestaan aktivoidaan vesikiertoinen järjestelmä. Etuna on se, että pyyhekuivain toimii myös silloin, kun vesikeskuslämmitysjärjestelmä on käännetty pois päältä.

Kaikki Purmon kylpyhuoneradiaattorit on valmistettu teräksestä ja on tarkoitettu kytkettäväksi lämmitysverkostoon, vesi/sähköyhdistelmäkäyttöön tai pelkästään sähkökäyttöön. Niitä ei voi kytkyä käyttövesiverkostoon. Osa Purmon pyyhekuivaimista on varustettu sähköpatruunoilla E03-300 W tai E03-600 W (LVI-koodit 5530851 tai 5530861) ja osassa malleista on puolestaan kiinteä asennus, jolloin pyyhekuivaimen sähköpatruunan vaihtaminen ei ole mahdollista. E03-sähköpatruunan saa asentaa ainoastaan Purmon vesikiertoisiin pyyhekuivaimiin ja valtuutetun sähköasentajan tulee tehdä asennustyöt. Sähköpatruunat tuotetaan direktiivin EN-60335-2-73 sekä EMC pienjännitedirektiivin mukaisesti. Sähköpatruunaa ei saa liittää sähköverkkoon sellaisenaan, vaan se tulee ensin asentaa nesteellä täytettyyn pyyhekuivaimeen.

Sähköpatruuna saattaa lakata toimimasta, mikäli pyyhekuivaimessa ei ole riittävästi nestettä. Jokaiselle mallille on ilmoitettu erikseen tarkka nestemäärä, eikä pyyhekuivain saa koskaan olla aivan täynnä, sillä neste laajenee kuumentuessaan. Sähköllä toimivat pyyhekuivaimet täytetään aina valmiiksi nesteellä jo tehtaalla. Mikäli sähköpatruuna joudutaan jostain syystä jälkikäteen vaihtamaan, suositellaan työ jätettäväksi valtuutetun sähköasentajan hoidettavaksi.

Nestetäytteinen pyyhekuivain sähkökäyttöön

  1. Tarkista, että yläosan ilmaruuvi on asennettu ja riittävän kireällä
  2. Täytä pyyhekuivain kyseiselle mallille ilmoitetulla määrällä nestettä (puhdasta vettä). Liian vähäinen nestemäärä voi hajottaa sähköpatruunan, kun taas liian paljon nestettä ei jätä tilaa lämpölaajenemiselle.
  3. Mikäli on olemassa jäätymisvaara, sekoitetaan veteen max 10 % glykolia.
  4. Täyttö tulee tehdä hitaasti, jotta ilmakuplien välttämiseksi. Pyyhekuivainta kannattaa kallistella kevyesti, jotta neste pääsee helposti putkiin.
  5. Asenna sähköpatruuna toiseen kytkentämuhviin. Käytä mukana olevaa asennustyökalua. Kätisyys on vapaasti valittavissa. Asenna umpitulppa toiseen kytkentämuhviin.Tiivistä aina sähköpatruuna asianmukaisesti hampulla tai tiivisteteipillä.
  6. Asenna pyyhekuivain seinälle, kytke virta ja aseta haluttu lämpötila säätimestä.

Pyyhekuivaimen sähköpatruunan vaihtaminen tai asentaminen

  1. Sähköpatruunan kierre on tiivistettävä ammattimaisesti esimerkiksi tiivisteteipillä tai hampulla.
  2. Sähköpatruuna asennetaan pyyhekuivaimen alaosaan, oikealla tai vasemmalle ja työhön tulee käyttää vain mukana tulevaa asennustyökalua.
  3. Sovita sähköpatruuna siten, että säätöruuvi ja merkkivalo jäävät käyttäjän näkyville. Älä koskaan ruuvaa sähköpatruunan pyöreää hylsyä!

Täysin sähköisessä versiossa vastakkaiseen muhviin asennettaan umpitulppa. Mixed versiossa tai kokonaan vesikiertoisessa versiossa asennetaan Purmon yksitieventtiili.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply