Makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneen sisustusta suunnitellessa on tärkeää muistaa, että makuuhuone on paikka, jossa rentoudutaan ja levätään. Makuuhuoneen lämpötilan tulisi olla noin kaksi astetta muuta kotia matalampi – ihanteellinen nukkumislämpötila on 18 °C.

Sopiva ilmasto, toisin sanoen ilman lämpötila ja oikea ilmankosteus vaikuttavat hyvinvointiin ja luovat edellytykset hyville yöunille.

Makuuhuoneen sisustus – patterit

Tärkeä tekijä on pattereiden sijainti, mielellään ikkunan alla (horisontaaliset design-patterit) tai lasituksen sivuilla (design-pystypatterit). Makuuhuoneen sisustus- ja lämmitysratkaisut kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, jotta patterit eivät tule liian lähelle sänkyä tai estä kaappien ja ovien aukeamista. Hae inspiraatiota Purmon vesikiertoisten pattereiden valikoimasta.

Purmo Plan valkoisessa sisustuksessa.
Purmo Plan valkoisessa sisustuksessa.

Makuuhuoneen sisustus – lattialämpö

Jos päätät asentaa makuuhuoneeseen lattialämmityksen, tulee lattiamateriaaliksi valita lämpöä hyvin johtava materiaali, kuten kivi, keraaminen laatta tai laminaatti. Se auttaa pitämään mukavan lämpötilan makuuhuoneessa. Jos valitset lattialämmityksen makuuhuoneeseen, muista valita jalallinen sänky.

Yksilöllinen lämpötilan ohjaus sopeuttaa makuuhuoneen lämpötilan käyttäjän päivittäiseen rytmiin. Maksimaalisen mukavuuden lisäksi se tuottaa huomattavaa säästöä laskemalla lämpötilaa, kun huonetta ei käytetä. Säästö voi olla jopa 50 % verrattuna ohjaamattomiin järjestelmiin ja 20–30 % verrattuna tavallisella termostaatilla varustettuihin järjestelmiin. Ota yhteyttä jälleenmyyjään ja kysy lisätietoa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply