Patteri sisustuselementtinä nykyaikaisissa rakennuksissa

Patteri sisustuselementtinä nykyaikaisissa rakennuksissa

Niin hyvin kuin moderni patteri sisustuselementtinä toimiikin, valitaan moneen uuteen taloon nykyään lattialämmitys. Kun lämmitys hoituu “näkymättömästi”, ei pattereita tarvitse ottaa huomioon sisustusta suunniteltaessa ja huonekaluja valittaessa. Vaikka tämä suuntaus yhä jatkuukin vahvana, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa uudisrakennuksissa. Lämpimiin lattioihin vetoaminen ei sekään ole enää yhtä vahva perustelu tämän päivän hyvin eristetyissä taloissa, joissa matalalämpöjärjestelmät saavat aikaan sen, että lattian pinnassa lämpötila pysyy jalkoja alhaisempana. Lattian kokeminen lämpimäksi onkin vahvasti sidoksissa lattiassa käytettyyn materiaaliin sekä sen kykyyn johtaa lämpöä.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömpelöistä lämmityslaitteista. Modernit patterit toimivat erinomaisesti myös matalalämpöjärjestelmissä, mistä on etua etenkin saneerausmielessä, sillä lattialämmityksen asentaminen ei aina ole edes mahdollista. Niillä on myös monia muita etuja. Esimerkiksi patteri sisustuselementtinä ei ole enää lainkaan vieras ajatus nykyaikaisessa sisustuksessa. Lisäksi patterit estävät ikkunoista tulevan kylmän ilman leviämistä huoneeseen, mistä on selkeä hyöty varsinkin talviaikaan. Lisäksi patteri tarjoaa miellyttävää säteilylämpöä, jonka on osoitettu olevan merkittävässä osassa siinä, miten ihmiset kokevat lämmön. Vähän samaan tapaan kuin istuisi nuotion lämmössä.

Oikein matala tai pystysuuntainen patteri sisustuselementtinä

Joskus kyse on tilasta, joskus sisustuksesta. Vertical on vastaus kaikkiin tarpeisiin. Vertical on pystyyn asennettu perinteinen teräslevyradiaattori, joka auttaa käyttämään seinätilan tehokkaasti hyväksi. Sama lämmitysteho, korkealaatuinen suunnittelu ja rakenne käännettynä 90 astetta. Ohut ja huomaamaton radiaattori tuottaa lämpöä tehokkaasti myös silloin, kun tilaa on vähän. Verticaliin on saatavilla toiminnallisuutta parantavia lisävarusteita, kuten kätevä pyyheliinatanko. Erikoistilauksena VR-malli on myös saatavana sinkitettynä ja maalattuna. Purmon paneeliradiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Moderni pystysuuntainen sisustusradiaattori on sisustuselementtinä monipuolinen, sillä saatavilla on useita malleja ja erilaisia ratkaisuja jaeradiaattoreista mataliin konvektoreihin. Kaiken lisäksi värivaihtoehtoja on yli 70. Joten enää ei ole mitään syytä olla ottamatta pattereita huomioon sisustuksessa.

Asunto-osuuskunnan lämmitysjärjestelmän vaihto
Purmo Vertical on tavallinen peruspatteri, joka on saatavissa yli 70 eri väreissä.

Patteri sisustuselementtinä

Hyviä vaihtoehtoja estää ikkunoista tulevan kylmän ilman leviäminen huoneeseen ovat vaikkapa jaeradiaattori Delta tai konvektori Kon.

SparaSpara

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply