Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Jos sähkö patteri ei lämpene, tämä voi johtua monesta eri asiasta. Olemme listanneet muutaman syyn ja luoneet tarkistuslistan. Muistathan että kaikki kiinteät sähköasennukset ja muutostyöt saa suorittaa ainostaan valtuutettu sähköasentaja. Purmon kautta saat myös esittää kysymyksesi.

Kymmenen vinkkiä kun sähköinen patteri ei lämpene:

 

  1. Tarkista onko lämmittimen virtakytkin päällä-asennossa, jos ei niin kytke lämmittimeen virta virtakytkimestä.
  2. Tarkista että lämmitin saa virtaa. Elektroniset termostaatit: näyttöön syttyy valo, merkkivalo palaa jne. Jos lämmittimessä ei ole merkkivaloa, esim. mekaanisella niks-naks termostaatilla varustettu patteri niin katso kohta kolme.
  3. Säädä termostaatti niin että lämmitin lämmittää pari kolme astetta yli huonelämpötilan. Eli enemmän kuin huonelämpötila on sillä hetkellä. Merkkivalo syttyy tai kuuluu naks ääni kun lämpöasettelua lisätään ja mekaaninen termostaatti menee päälle.
  4. Tarkista onko sulake palanut tai automaattisulake toiminut ja mennyt pois päältä. Vaihda sulake samankokoiseen sulakkeeseen, tarkista A (ampeeri) määrä 6A, 10A, 16A jne tai laita automaattisulake päälle nostamalla vipu ylös. Jos sulake palaa uudelleen tai automaatti toimii, niin kutsu sähkömies korjaamaan vika.
  5. Jos patteri ei lämpene, lämmittimen termostaatti voi olla vikaantunut. Tällöin se voidaan vaihtaa mikäli valmistajalla on niitä vielä varaosana myyntiohjelmassaan. Yleensä 10 vuotta on aika kun valmistaja pitää varaosia saatavana. Vaihdon saa suorittaa vain sähkömies.
  6. Termostaatti kannattaa vaihtaa mikäli lämmitin on muuten kunnossa ja vastaa nykyajan energiatehokkaan lämmittimen ominaisuuksia
  7. Muista että termostaatin vaihto saattaa tulla kalliimmaksi kuin kokonaan uuden nykyaikaisen lämmittimen vaihto. Tämä riippuu huollon kustannuksista joita ovat termostaatin hinta, vaihtotyö, matkakustannukset ja mahdolliset lisätyöt.
  8. Voit pyytää tarjouksen patterin korjauksesta ja samoin myös koko kiinteistön lämmittimien vaihtotyöstä, koska vanhat patterit vikaantuvat yksi toisensa jälkeen aiheuttaen merkittävän lisäkustannuksen, kuin jos kaikki patterit vaihdettaisiin kerralla uusiin energiatehokkaisiin lämmittimiin tai muuhun lämmitysjärjestelmään.
  9. Sähkölämmittimien ohjaus- ja säätötekniikka on parantunut vuosien varrella huomattavasti. Motivan Elvari sähkölämmityksen tehostamisohjelmassa on saavutettu jopa 30% säästö sähkölämmityksessä.
  10. Mukavuus, hyvä sisäilma, energiataloudellisuus ja lämmittimien ulkonäkö ja sisustaminen ovat tulleet myös sähköpatterilämmitykseen mukaan silloin kun – Patteri ei lämpene.

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply