Klassisella paneelilämmittimellä voi säästää sähköä

Klassisella paneelilämmittimellä voi säästää sähköä

Paljon kiistellään siitä, kuinka paljon voi säästää vaihtamalla vanhasta sähkölämmittimestä uuteen, moderniin paneelilämmittimeen. Sähkölämpö on tasaista mallista huolimatta – yhden suhde yhteen. Mutta se ei ole koko totuus. Sähkölämmitintä vaihtamalla voit säästää modernin sähköisen paneelilämmittimen energiatarkkuuden avulla sekä sillä, miten paljon itse ohjaat lämmitysjärjestelmääsi.

Vanhassa sähkölämmittimessä, jossa on kaksoismetallitermostaatti, voi olla kuuden celsiusasteen hystereesi. Lämmitin toimii epätasaisesti ja huoneen lämpötila saattaa vaihdella jopa kuusi astetta. Tasoittamalla lämpötilan vaihtelut ja pitämällä lämmittimen tarkkuuden 0,2 asteen tasolla, minkä modernit sähkötermostaatit tekevät, voidaan saavuttaa jopa 20 % säästö sähkönkulutuksessa.

Säästä energiaa aikatauluttamalla paneelilämmitin

Voiko sähköä säästää myös aikatauluttamalla sähkölämmittimien käytön ja lämmittämisen? Kyllä, jokainen huonelämpötilan asteen lasku säästää sähkönkäyttöä noin 5 %. Tällöin puhutaan keskilämpötilasta. Jos lämpötilaa lasketaan yhdellä asteella vuorokauden ympäri, säästetään kuluissa noin 5 %.

Aikatauluttamalla huoneen tai kodin niin, että lämmintä on 8 tuntia vuorokaudessa, ja kolme astetta viileämpää 16 tuntia vuorokaudessa, laskee vuorokauden keskilämpötila kaksi astetta. Tämä tarkoittaa 10 % säästöä sähkönkulutuksessa. Tämä riippuu tietysti myös siitä, kuinka paljon käytetään muita energianlähteitä.

Miten tehdään jatkuva päivä- tai viikko-ohjelma?

Voit joko VALITA ennakkoon tehdyn ohjelman, TEHDÄ uuden ohjelman tai MUUTTAA (tehdä pieniä muutoksia) ohjelmaan, jonka olet itse tehnyt. Lue ohjeet sivulta 49 eteenpäin Touch E3:n asennus- ja käyttöohjeista.

Touch E3-lämmönohjausjärjestelmä maksaa noin 300 euroa, sis. ALV.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply