Onko patterin mitoitus tieteellistä laskemista vai ihan helppo juttu?

Onko patterin mitoitus tieteellistä laskemista vai ihan helppo juttu?

Patterin mitoitus suoritetaan asiantuntijan avulla, mutta toki voit itse karkeasti katsoa eri malleja ja niiden tehoja etukäteen. Kun tyypillisen pohjoismaisen, tavanomaisella lämmöneristyksellä varustetun asuinrakennuksen huonekorkeus on 2,4-2,5 m, sopiva lämmitysteho on noin 60-65 W lattianeliötä kohden. Jos huonekorkeus poikkeaa mainitusta, lämmitysteho lasketaan tilavuuden perusteella: sopiva wattimäärä on 25 W kuutiota kohden.

Kun halutaan saavuttaa paras lopputulos, lattialämmityksessä on se etu, että sen mitoitus vastaa 100W /m2. Nämä laskelmat koskevat pohjoismaista ilmastoa, ja niitä voidaan tarkentaa myös talotyypin mukaan. Muihin ilmasto-oloihin sopivasta lämmitystehosta kannattaa pyytää lisätietoja sähköyhtiöstä tai energianeuvonnasta.

Työkalu pattereiden mitoitukseen

Purmolta saat yksinkertaisen työkalun vesikiertoisten pattereiden mitoittamiseen. Työkalu on tosin tarkoitettu vain suuntaa antavaan mitoitukseen, sillä täysin paikkaansa pitävän laskennan voi suorittaa vain kokenut asentaja tai LVI-asiantuntija. Tutustu Purmon mitoitustyökaluun tästä.

 

Purmo radiaattorit - Plan Compact
Purmo radiaattorit – Plan Compact on vesikiertoinen radiaattori

Plan Compact on esimerkiksi perinteinen teräslevyradiaattori sileällä etupaneelilla, joka täyttää tiukimmat laatu- ja tehovaatimukset. Radiaattorin kytkennät ovat perinteiseen tapaan näkyvissä, mutta tyylikkäät päätylevyt ja päälliritilä antavat sille miellyttävän, hillityn ulkonäön. Koko- ja värivaihtoehtoja on runsaasti.

Purmon paneeliradiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Työkalu sähkölämmittimien mitoitukseen

Sähköiset lämmittimet valitaan sen mukaan kuinka paljon tehoja ne kuluttavat. Esimerkkinä voit katsoa Purmon sähkölämmittimen, Yali Digitalin, tehotiedot täältä (kohta Mallit). Lisätietoja eri ilmastovyöhykkeillä sijaitsevien rakennusten sähkönkulutuksesta saat ottamalla yhteyttä paikalliseen sähköasentajaan tai -asiantuntijaan.

öljyllä täytettyyn sähköradiaattoriin
Purmo lämmittimet – Yali Digital on sähköinen ympäristöystävällisellä öljyllä täytetty lämmitin.

Yali Digital on muotoilultaan klassinen lämmitin ja siinä on uusia ja moderneja toimintoja. Yali Digital tarjoaa erinomaisen lämpötilasäädön selkeällä digitaalisella näytöllä joka on lämmittimen sivupaneelissa. Lisävarusteena saa kosketus­näytön, joka voidaan helposti liittää Wifi-verkkoon. Lämmitin voidaan liittää myös kiinteään tai johdottomaan ohjaukseen. Yali Digital on helposti päivitettävissä uusien toimintojen kehittyessä. 

Lämmittimessä on käytännöllinen tuuletusohjelma. Jos lämpötila alenee tietyn määrän 30 minuutin kuluessa, on Yali Digital ohjelmoitu toimimaan niin kuin ikkuna olisi auki ja lämmitin menee pois päältä. Erilliset lämpötilasäädöt etu- ja taka­paneelille ovat mahdollisia tuplapaneelimallissa, joka takaa entistä energiatehokkaampaa toimintaa. 

 

Haluatko kuulla myös vastaavista artikkeleista? Seuraa meitä Facebookissa!

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply