Lastenhuoneen sisustus – Maalaisromanttiset lämpöpatterit

Lastenhuoneen sisustus – Maalaisromanttiset lämpöpatterit

Lastenhuoneen sisustuksen pitää olla hauska ja kutsua leikkimään, mutta huoneen täytyy olla myös turvallinen ja rauhallinen paikka nukkumiseen. Tämä yhdistelmä voi olla haastava toteuttaa. Lastenhuoneeseen kannattaa varata tarpeeksi säilytystilaa, että kaikille leluille löytyy paikka. Leluja voi myös vaihdella säännöllisesti, jolloin kaikkia ei tarvitse säilyttää näkyvillä. Lelujen vaihtelu myös parantaa lapsen mielikuvitusta. Hän ei välttämättä edes muista omistaneensa kyseistä lelua, joten lelu tuntuu kuin uudelta, kun se otetaan esiin varastosta.

Lastenhuoneen sisustusta voi rauhoittaa esimerkiksi jakamalla huoneen kahteen osaan hyllyn tai verhon avulla, jolloin makuutila erottuu leikkitilasta. Lelut voidaan myös siivota pois näkyvistä ennen nukkumaanmenoa, jolloin huoneesta tulee rauhallisempi ja siellä on helpompi rentoutua. Sijoita myös himmeä lamppu sängyn viereen niin, että lapsi voi helposti kytkeä siihen valon yöllä herätessään.

Lastenhuoneen värit

Lapset kokevat värit aikuisia voimakkaammin ja se kannattaa ottaa huomioon lastenhuoneen värejä valittaessa. Lapset pitävät yleensä vahvasta punaisesta, keltaisesta, vihreästä, sinisestä, violetista jne. Voimakkaita värejä voi lisätä vain huoneen leikkitilan puolelle, että nukkumatila pysyy rauhallisempana. Silloin voimakkaat värit eivät häiritse nukkuvaa lasta, mutta aktivoivat leikkivää lasta.

Voimakkaita värejä voi käyttää myös huoneen tauluissa, leluissa ja tekstiileissä. Kannattaa kuitenkin välttää niiden sijoittamista sängyn ympärille. Sama koskee myös vuodevaatteita, jotka eivät saisi olla liian räikeät. Kannattaa antaa lapsen itse valita värit joista pitää.

En Delta radiator i pastellrosa blir en vacker detalj i inredningen.
Vaalean roosan värinen Delta lämpöpatteri, RAL 3015 Light pink, on kaunis yksityiskohta lastenhuoneen sisustuksessa.

Aktiivinen lapsi viihtyy jännittävän värisessä ja innostavassa huoneessa, mutta jos lapsi on kovin levoton, niin rauhallinen ympäristö voi olla parempi vaihtoehto. Silloin kannattaa valita voimakkaiden värien sijaan lempeitä ja rauhoittavia sävyjä. Klassiset lastenhuoneen värit, kuten vaaleansininen, vaaleanpunainen ja vaaleankeltainen ovat rauhallisia ja iloisia värejä ja sopivat hyvin lastenhuoneeseen.

Hyvä vinkki lastenhuoneen sisustuksen valintaan on mennä istumaan alas lapsen tasolle ja miettiä käytännön ratkaisuja ja värejä siitä näkökulmasta. Lastenhuoneen sisustuksen pitää sopia yhteen myös kodin muun sisustuksen kanssa, olipa se sitten maalaisromanttinen, moderni tai klassinen.

Katso lisää inspiraatioita lastenhuoneeseen Pinterestistämme >>

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply