Asunnon peruskorjaus – Saako lämpöpattereita ja niiden kytkentöjä muuttaa?

Asunnon peruskorjaus – Saako lämpöpattereita ja niiden kytkentöjä muuttaa?

Asunnon peruskorjauksessa on noudatettava taloyhtiön määräyksiä. Taloyhtiö on yritys, joka omistaa talon jossa osakehuoneistot sijaitsevat. Taloyhtiö myös antaa luvan asuntojen käyttöön ja hallintaan. Kaikki taloon muuttavat vuokralaiset on ilmoitettava taloyhtiölle. Asunnon omistajana vastaat itse asuntosi kunnossa pitämisestä, ellei säännöissä toisin määrätä. Sama koskee myös asunnon pihaa, jos asut esimerkiksi rivitalossa.

Lämpöpattereiden ja niiden kytkentöjen vaihtaminen asunnon peruskorjauksessa

Taloyhtiön asukas ei ole vastuussa itse vaihdetuista putkista ja johdoista, jotka liittyvät viemäriin, kaasuun, lämmitykseen, sähköön tai veteen, koska näiden kytkennät kulkevat useamman kuin yhden asunnon läpi. Sama koskee myös ilmanvaihtokanavia. Jos huoneistoissa on vesikiertoiset patterit, niin niitä ei saa vaihtaa tai siirtää ilman taloyhtiön hallituksen suostumusta. Jos yksi tai useampia pattereita vaihdetaan luvatta, se voi aiheuttaa lämmitysongelmia muissa asunnoissa. Siksi on erittäin tärkeää, että uusi patteri toimii samoin kuin vanha. Jopa vesikiertoisen pyyhekuivaimen vaihtaminen saattaa vaatia taloyhtiön lupaa. Vanhat lämpöpatterit saa kuitenkin maalata ilman taloyhtiön lupaa.

Kaikki sähköasennukset, mukaan lukien pistokkeet ja lamput, ovat asukkaan vastuulla. Asunnossa saa tehdä muutoksia sähkökytkentöihin, mutta niitä saavat muuttaa vain valtuutetut sähköasentajat. Tarkista taloyhtiön hallitukselta myös piilossa olevat sähköjohdot, se voi erottaa eri taloyhtiöiden välissä.

Lue lisää vanhojen pattereiden vaihtamisesta >> 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply