Patteritermostaatti – Näin valitset oikean

Patteritermostaatti – Näin valitset oikean

On olemassa monta eri asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon patteritermostaatin valinnassa. Olemme koonneet muistilistan hyvistä vinkeistä, kun on aika valita uusi patteritermostaatti.

  • Jos patteri on aurinkoisessa paikassa, tulee huomioida, että tämä voi vaikuttaa siten, että patteritermostaatti ei osaa tulkita huoneen lämpötilaa oikein. Tällöin patteri ei lämmitä huonetta tarpeeksi.
  • Patteritermostaattia ei kannata laittaa liian lähelle pystysuoraa tuloputkea, sillä myös sen lämpösäteily voi haitata termostaatin toimintaa. Termostaattia ei kannata myöskään piilottaa sohvien tai verhojen taakse.
  • Termostaatti on sijoitettava niin, ettei patterin oma säteily vaikuta liikaa sen toimintaan. Esimerkiksi Evosense –termostaateissa on sisäänrakennettu eristin, joka estää ongelman syntymisen.
  • Mikäli auringonvaloa on vaikea estää tulemasta patterille, kannattaa valita termostaatti, jonka tunnistin ei ole yhtä herkkä, esimerkiksi Evosense Remote.
  • Katsoen hygieenisestä näkökulmasta, on tärkeä pitää patteritermostaatti puhtaana. Niinpä kannattaa valita termostaatti, josta on helppo puhdistaa pois pölyt ja muu lika. Evosensen termostaateissa on pieni ikkuna tehos kertovan numeron päällä estämässä lian pääsyn termostaattiin.
  • Termostaatissa ei saisi olla helposti irtovia osia, jotka lapset voivat saada käsiinsä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tapit tai vastaavat.
  • Pattereiden termostaattien on oltava säädettävissä siten, että patteriin voi säätää sekä minimi- että maksimilämpötilan. Näin taataan, että huone pysyy oikeanlämpöisenä ja että energiakulutus pysyy kurissa. Evosense-termostaateilla pystyy asettamaan rajat jopa +/- 0,5 °C tarkkuudella, mikä on ainutlaatuinen ominaisuus.
  • Valitse patteritermostaatti, joka täyttää EN215-standardin ja omaa A-luokan energiatehokkuuden TELL -luokituksen mukaisesti.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply