Melkein huomaamaton lämmitysratkaisu

Melkein huomaamaton lämmitysratkaisu

Purmon uutuus Aquilo-lattiakonvektori mahdollistaa esteettisen ja melkein huomaamattoman lämmitysratkaisun. Sille sopivin paikka löytyy ikkunoiden alta tai edestä. Modernille arkkitehtuurille ominaiset suuret ja valoisat ikkunat saattavat aiheuttaa vetoa. Paras tapa estää kylmän pääsy sisään on asentaa radiaattorit ikkunoiden alle tai eteen. Ikkunan edessä seisova laite ei kuitenkaan aina ole tyylikkäin vaihtoehto. Aquilo-lattiakonvektori tarjoaa tähän ratkaisun, sillä se voidaan upottaa käytännöllisesti lattian tasoon.

Konvektori koostuu kuparisesta putkesta ja alumiinilamelleista, jotka on asennettu sinkittyyn tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuun koteloon. Se upotetaan lattiaan niin, että ainoastaan konvektorin pintaritilä jää näkyviin. Useista erilaisista ritilöistä valitaan parhaiten omaan lattiaan sulautuva malli. Esimerkiksi pyökki tai tammi toimivat käsittelemättömänä, öljyttynä tai lakattuna. Metalliritilän voi puolestaan valita pituus-, tai poikkisuuntaisena, duralumiinisena tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuna. Käsittelemätön alumiininen ritilä voi olla vaalean-, tummanruskea tai musta. Kehys kannattaa valita niin, että se osaltaan tehostaa konvektorin ”sulautumista” ympäröivään lattiaan.

Lattiakonvektori puhaltimella

Aquilo-lattiakonvektori toimitetaan integroidulla puhaltimella, viilennyksellä tai ainoastaan lämmityksellä. Useimmiten konvektori pelkällä lämmitysominaisuudella riittää, jos tarkoitus on estää vetoa ikkunoista ja toimia tavallisten lämpöpattereiden täydennyksenä. Säädettävällä puhaltimella varustettu konvektori on erittäin hiljainen ja 11 watin puhallin nelinkertaistaa lämmön tehon.

Lattiakonvektorin lisäetu on, ettei se vaadi yhtä laajaa lattiaremonttia kuin lattialämmitys ja se voidaan asentaa useimpiin paikkoihin, niin yksityiskoteihin kuin julkisiinkin tiloihin.

Hintaesimerkki: Purmo Aquilo F1T 260x1000x90 (Zn) ja Roll-up grill alu. nat. 260×1000 Z * noin 1200 euroa, sis. alv.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply