Ihan joka päivä ei tule ajatelleeksi, että fiksuja koteja voi täydentää fiksuilla pattereilla. Fiksu koti on niin paljon muutakin kuin tyylikkyyttä sisustuksellisesta näkökulmasta. On olemassa kaikenlaisia toiminnallisia ratkaisuja maustehyllyistä kenkien säilytykseen ja astianpesukoneisiin. Jossain matkan varrella patteri on kuitenkin unohtunut. Ehkä siksi, että se on niin ”ruma”. Jos se nyt kuitenkin saa erilaisia muotoja ja värejä ja ehkä muuttuu taideteokseksi, voimme vihdoinkin alkaa puhua tämän fiksun lämmitysratkaisun toiminnasta ja termisestä arkkitehtuurista.
– Oma suhtautumiseni pattereihin on muuttunut täysin. Ennen ajattelin, että patterit ovat aika ikävä kodin yksityiskohta, mutta nykyään näyttää olevan monia mahdollisuuksia suunnitella ne niin värin, muodon kuin aiheidenkin osalta sellaisiksi, että ne voi tuoda kodissa näkyviin piilottamisen sijasta, toteaa Karolina Palmér, yksi taitelijoista, jonka hiljattain maalaama patteri oli esillä #purmoart-konseptin yhteydessä Mall of Scandinavia ostoskeskuksessa Tukholmassa.
Myös Studio Äppel Päppelin suhtautuminen pattereihin on muuttunut #purmoart-konseptiin liittyvän prosessin aikana. – Kyllä, koemme patterit nykyään eri tavalla. Pattereista voi tulla osa sisustusta ja jotain sellaista, joka saa näkyä, sen sijasta, että ne olisivat jotain neutraalia, jonka pitää sulautua huoneeseen tai joka pitää kätkeä siellä. Olisimme kiinnostuneita tietämään lisää erilaisista tarjolla olevista vaihtoehdoista värien, muodon ja aiheiden osalta sekä sen kannalta, kuinka niitä voi tilassa käyttää. Miljöökuvat ovat aina hyvä tapa saada uusia ideoita ja inspiraatiota, toteavat Frida Nilsson ja Erika Lindmark, jotka työskentelevät Studio Äppel Päppelissä Göteborgissa.
Purmon vesikiertoisia, sileitä pattereita saa 71:ssä valmissävyssä. Lue lisää siitä, kuinka modernit lämpöpatterit toimivat osana fiksuja koteja.