Lämmittävää inspiraatiota sisustukseen

Lämmittävää inspiraatiota sisustukseen

Inspiraatiota sisustukseen ja uusia ideoita kotiin – tällaisin ajatuksin Purmo lähestyy pattereitaan tänä syksynä. Aivan liian usein näkee vanhoja pattereita, jotka on maalattu uudella maalilla – ja vieläpä käsin. Vaikuttaa sitä kuin olisi houkuttelevampaa tarttua siveltimeen kuin vaihtaa vanha patteri uuteen. Ehkä tämä johtuu siitä, että patteri kestää niin pitkään – vähän liiankin pitkään sen ulkonäköä ajatellen.

Nykyajan pattereissa keskeisiä ominaisuuksia ovat väri, muoto ja toimivuus ja niinpä niistä voi hyvin saada myös inspiraatiota sisustukseen. Lämmön tarve taloissa ja kodeissa on vähentynyt merkittävästi paremman eristyksen takia, ja järjestelmien lämpötilat ovat laskeneet paljon lämpöpumppujen lisääntymisen myötä. Kaikki tämä vaikuttaa pattereiden kokoon ja toimintaan. Patterit ovat maailman eniten käytetty ja parhaiten tutkittu lämmitystapa. Joten miksipä niitä ei nostettaisi taideteoksesi remontin yhteydessä sen sijasta, että ne piilotetaan patterinsuojan ja tavallisen maalin taakse?

Muotoilija Kristin Erséus on saanut tehtäväkseen suunnitella modernin, pystysuunnassa olevan patterin makuuhuoneeseen. Patterin pinta on sileä, ja muoto voimakas ja selkeä. Pystysuunnassa oleva patteri sopii erinomaisesti korkeiden ikkunoiden viereen tai paikkoihin, joissa tila on muuten rajallinen. Suosittuja sijoituspaikkoja ovat myös olohuoneet, eteiset ja rappujen seinät.

Kristin Erséus maalaa #purmoart-konseptia varten kehyksellistä patteria, joka on tarkoitettu makuuhuoneeseen
Kristin Erséus maalaa #purmoart-konseptia varten kehyksellistä patteria, joka on tarkoitettu makuuhuoneeseen

Mistä olet saanut inspiraation aiheeseesi?

– Kun oman teokseni sijoituspaikaksi valittiin makuuhuone, lähdin liikkeelle huoneen ominaisuuksista. Siitä, mitä varten huone on, mitä siellä tehdään ja miltä taideteos voi sellaisessa huoneessa näyttää, Kristin Erséus kertoo. – Kokosin yksinkertaisesti muutamia avainsanoja, jotka liittyvät hyviin yöuniin, ja sen jälkeen valitsin minulle sopivan aiheen, Kristin toteaa.

Mikä innostaa sinua sisustuksessa ja kodinsisustuksessa?

– Minulle harmonia ja tasapaino ovat äärettömän tärkeitä asioita. Se, kun väri ja muoto, uusi ja vanha sekä kova ja pehmeä kohtaavat jännittävällä ja ihanalla tavalla. Persoonallisuus ja ihminen (taustalla oleva historia) on äärettömän merkityksellistä. Tyhjät alueet/paikat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin täynnä olevat niin teoksen aiheessa kuin huoneessakin. Jos tuoksu ja musiikki vielä sopivat muuhun, huone on valmis! Kristin toteaa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply