Vapaa-ajan asunnon lämmitys talvella

Vapaa-ajan asunnon lämmitys talvella

Useimmissa vapaa-ajan asunnoissa on suora sähkölämmitys. Vanhemmissa pattereissa, jotka ovat vuoron perään kuumia ja kylmiä, on suurella todennäköisyydellä bi-metallitermostaatti. Mikäli myös vapaa-ajan asuntoon halutaan tasaisempi lämpötila sekä jopa 20 % pienemmät lämmityskustannukset, tulisi nämä vanhat patterit vaihtaa uusiin, nykyaikaisiin öljytäytteisiin sähkölämmittimiin, joissa elektroninen termostaatti.

>Miksi valita sähkölämmitin elektronisella termostaatilla?

Kauko-ohjaa lämmitintä ohjausyksiköllä

Purmon uusi ohjausyksikkö Touch E3 mahdollistaa Yali-sarjan öljytäytteisten lämmittimien (Digital, Parada ja Ramo) vaivattoman ohjauksen. Sen avulla on myös helppoa saada vapaa-ajan asunnon lämmityskustannukset kuriin, sillä voit pitää sisälämpötilan alhaisena sen aikaa, kun olet poissa, mutta voit toisaalta myös nauttia mukavasta lämmöstä heti palattuasi. Lisäksi Touch E3 kertoo energiankulutuksen huoneittain tai alueittain. CleverTouch-sovelluksen avulla voit säätää sisälämpötilaa suoraan älypuhelimesi näytöltä.

Patterin etäohjaus ilman langatonta verkkoa

Mikäli vapaa-ajan asunnolta ei löydy langatonta verkkoa, onnistuu sähköpattereiden etäohjaaminen myös muulla tavoin. Purmo Yali-sähköpattereita voi ohjata tekstiviestillä erillisen GSM-yksikön avulla. GSM-yksikkö kytketään johdoilla pattereihin ja lähettämällä tekstiviesti ohjausjärjestelmään saadaan esimerkiksi lämpötila nousemaan haluttuun mukavuuslämpöön

Myös Touch E3 -ohjausjärjestelmää voi käyttää ilman wifiä. Tämä onnistuu hankkimalla sim-kortillisen reitittimen, jonka avulla voi luoda langattoman verkon.

Kolmas vaihtoehto on käyttää puhelimella ohjattavaa relettä, joka puolestaan sitten ohjaa pattereita.

vapaa-ajan asunnon lämmitys kauko-ohjauksella

Lämmitys päällä vai poissa talvella?

Asunnon energiankulutuksesta noin 80–90 % kuluu lämmitykseen. Vapaa-ajan asunnon lämmityskustannuksia voi alentaa monella tapaa. Yksinkertaisin tapa on käyttää lisäeristystä ja tiivistää ovet ja ikkunat. Kun poistut sesongin päätteeksi, sulje kaikki kaihtimet ja vedä verhot ikkunoihin, jotta lämpö pysyy paremmin sisällä. Mikäli lämmityksen katkaisee kokonaan, on tärkeää tietää mitä vapaa-ajan asunnon vakuutus pitää sisällään.

Välta vapaa-ajan asunnon pakkasvauriot

Talviaikaan patterit suositellaan pidettäväksi noin 10 asteen lämpötilassa, jotta kosteus ja pakkasvauriot pysyvät poissa. Useimmista Purmon sähkölämmittimistä löytyykin erityinen pakkasvahti-asetus, jonka avulla lämpötila saadaan pysymään jatkuvasti noin 7 asteessa. Jokainen lämpöaste vastaa noin 1000 kWh per aste. Ilmalämpöpumppu voi olla myös käytännöllinen lisä talvella.

Pakkasvaurioiden välttämiseksi on tärkeää tyhjentää vesijärjestelmä, etenkin jos vapaa-ajan asunnossa ei ole mahdollista ylläpitää lämpöä talvella. Hyvä ilmankierto estää kosteusvaurioita, joten väliovet kannattaa jättää auki. Vesiputket sijaitsevat usein ulkoseinää vasten tiskipöydän alla, joten keittiön kaapit kannattaa jättää auki, jotta lämpö pääsee myös sinne. Tarkista lopuksi, että kaikki ulko-ovet ja ikkunat ovat ehjiä, suljettuja ja lukittuja.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply