Miksi vaihto öljyllä täytettyyn sähköradiaattoriin kannattaa?

Miksi vaihto öljyllä täytettyyn sähköradiaattoriin kannattaa?

Skurupin kunnassa Ruotsissa asuva Roland Jonsson päätti toukokuussa 2016 vaihtaa vanhat lämpöpatterinsa uusiin, öljytäytteisiin Yali Digital -sähköradiaattoreihin. Kyseisiä Purmon sähköradiaattoreita oli hänelle suositellut Elglimten sähköliike. Seuraavaksi hän sopi Sydkustens Eltjänstin kanssa asennuksesta ja 1981 rakennettuun omakotitaloon vaihdettiin kaikkiaan 12 patteria yhdessä päivässä. Samalla taloon vedettiin joitain uusia maakaapeleita. Perheen kylpyhuoneessa ja pesuhuoneessa oli vanhastaan sähköinen lattialämmitys. Uusia öljyllä täytettyjä sähköradiaattoreita voi puolestaan etäohjata, koska perhe otti käyttöön myös Touch E3 -ohjausjärjestelmän.

 

Säästöjä ja mukavuutta öljytäytteisillä sähköradiaattoreilla

Rolandin omien mittausten mukaan hänen vuotuinen energiankulutuksensa oli aikaisemmin ollut noin 24 000 kWh. Viime vuonna, kun radiaattorit oli vaihdettu kaksoisvaikutteisiin Yali Digital -malleihin, energiankulutus oli noin 21 000 kWh, kaikki käyttösähkö mukaan luettuna. Vuotuinen energiansäästö tulee siis olemaan noin 14 %.

Ennen vaihtoa taloa lämmitettiin vanhoilla sähköradiaattoreilla ja ilmalämpöpumpulla. Nyt pumppua ei enää tarvita, mikä on hyvä uutinen perheelle, joka ei juurikaan pitänyt ilmalämpöpumpusta.

– Se puhalsi taloon aika paljon pölyä, Roland sanoo.

Ilma talossa oli aikaisemmin myös melko kuiva, ja Roland huomasi, kuinka koko perhe kulki talossa aivastellen.

– Tätä ongelmaa ei enää ole, ja sisätilojen lämpö on pysyvämpää ja tasaisempaa.

– Olemme todella tyytyväisiä päätökseen vaihtaa Purmon öljytäytteisiin radiaattoreihin, Roland painottaa.  

Roland mainitse erikseen, että radiaattoreiden irrottaminen on helppoa, kun niiden takaa halutaan vaikkapa imuroida tai maalata. Radiaattorit yksinkertaisesti irrotetaan pikaliittimistään ja sähköpistoke vedetään seinästä.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply