Uudet sähköpatterit vanhaan taloon

Hei,

Asun vanhassa talossa kolmen huoneen asunnossa, jota lämmittää vanhat sähköpatterit. Kotitalomme on rakennettu vuonna 1888 ja ajan tyylille uskollisesti huoneet ovat korkeita, kukin noin 2,9–3,1 metriä.

Jos tehontarve lasketaan kaavalla tarve x 30, huoneiston kokonaistehontarve 5600W. Asunnon nykyiset sähköpatterit (kuusi kappaletta) tuottavat kuitenkin vain 3450W. Talviaikaan asunnon lämmityskustannukset nousevat korkeiksi, mistä huolimatta lämpötilaa on lähes mahdotonta saada nousemaan 20–21 asteeseen.

Jos ostan uudet Yali sähköpatterit (kuusi kappaletta, tuotettu teho yhteensä 6000W), mitä vaikutuksia tällä on asunnon lämmitykseen? Saadaanko sähkölaskuun säästöjä, tuleeko yleislämpötilasta viimeinkin tasaisempi tai onko lämpötilan nosto jatkossa helpompaa?

Onko sinulla antaa muita vinkkejä lämmitykseen etc. liittyen?

Kiitos jo etukäteen,
Andreas

Hei,

Käytössäsi oleva lämmitysjärjestelmä (3450W) on täysin alimitoitettu asunnon tarpeisiin. Tämän vuoksi “normaalia” sisälämpötilaa on mahdoton saavuttaa kun ulkona on paukkupakkaset. Jos päätät asentaa asuntoosi uudet Purmo Yali sähkölämmittimet (yht. 6000W), varmistathan ennen asennustöitä että sähköjärjestelmässäsi on riittävät sulakkeet. 

Tehokkaampien laitteiden myötä sähkölaskusi saattaa nousta jonkin verran, mutta vastineeksi saat kotiisi takuulla miellyttävämmän sisälämpötilan. 

Mainitsit myös, että kotitalosi on rakennettu vuonna 1888. Vanhassa talossa paras energiansäästötoimenpide on ikkuinoiden eristysten tarkastaminen, sillä ne usein vuotavat iäkkäämmissä rakennuksissa. Toinen vaihtoehto on mahdolliset lisäeristeet.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]