Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla perustuu yhtä paljon visuaalisuuteen kuin toiminnallisuuteen. On selkeä etu, jos sisustuksessa on elementtejä, jotka ovat helppohoitoisia, käytännöllisiä ja toimivat vieläpä nykyaikaisissa energiatehokkaissa järjestelmissä. Niinpä lämpö ja lämmityslaitteet ovat tuoneet täysin uusia ulottuvuuksia moderniin sisustukseen. Viimeisen kahden vuosikymmenen ajan yleisin tapa asentaa lämpöä on ehdottomasti ollut lattialämmitys yhdessä lämpöpumpun kanssa. Vaikka tämä trendi yhä jatkuukin, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa rakennuksissa.

Modernit patterit toimivat erinomaisesti matalalämpöjärjestelmissä, mikä on etu etenkin saneerauskohteissa, joissa lattialämmityksen asentaminen ei aina ole mahdollista. Lisäksi pattereilla on monia muita hyviä puolia, kun mietitään modernin kodin sisustamista.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömplelöistä malleista. Varhaisissa teräspaneeleissa rakenne oli tasainen ja ne sisälsivät paljon vettä (A). Seuraavassa vaiheessa otettiin käyttöön vesikanavien väliin jäävät konvektiolaipat, jotka kasvattivat lämmöntuotantoa (B). Ajan mittaan huomattiin, että lämmöntuotantoa voidaan lisätä vähentämällä patterin sisältämän veden määrää ja sijoittamalla laipat kiinni lämpimämpiin kanaviin (C ). Vasta kun kanavat oli litistetty kuusikulmaiseen muotoon, saatiin kontaktipinta maksimoitua ja pattereiden lämmöntuotanto täysin optimoitua (D).

SE_RETT0188_HeatingGuide_inside_v12-p3-19.indd

 

Moderni sisustus pattereilla on muotoja ja toiminnallisuutta

Merkittävä toiminnallinen näkökulma on se, että lattialämmitystä ei tarvita nykyaikaisen talon kaikissa tiloissa. Lattialämmitys ajaa asiansa märkätiloissa, mutta tiloissa, joissa voidaan hyödyntää ns. ilmaisia lämmönlähteitä (aurinko, leivinuunit, sähkölaitteet), ovat patterit paitsi toimiva, myös mukavuutta lisäävä lämmitysratkaisu.

Lämmitystarve on pienentynyt parantuneen eristyksen myötä ja monet maat ovatkin menossa kohti nollaenergiataloja parantaakseen uusien rakennusten energiatehokkuutta. Euroopassa eri mailla on erilaiset säännökset ja tavoitteista energiatehokkuuden parantamiseksi sovitaan jokaisessa EU-jäsenmaassa itsenäisesti. Vaikka tavoitteet ja mittarit vaihtelevatkin maittain, ollaan Euroopassa selkeästi pyrkimässä kohti pienempää energiankulutusta.

Nykyaikaiset patterit ovat muuttuneet paljon myös ulkonäöltään. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä ja ne voidaan sijoittaa isojen ikkunoiden eteen tai alle, pystysuoraan seinälle tai sisustuselementtinä kylpyhuoneeseen tai eteiseen.

Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.
Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.

Nykyaikaiset patterit voidaan integroida osaksi penkkiä tai vaikkapa pöytää. Inspiroidu uusien ratkaisujen tarjoamista mahdollisuuksista ja katso lähin jälleenmyyjäsi tästä.

Delta Bar från Purmo
Purmon Delta Bar on pöytään integroitu jaeradiaattori.

SparaSpara

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply