Sähkölämmitin – ostajan muistilista

Sähkölämmitin – ostajan muistilista

Sähkölämmitin on helppo hankkia verkkokaupasta tai jälleenmyyjältä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asennustyöt tulee teettää ammattimaisella sähköasentajalla. Tässä muutama asia, jotka kannattaa muistaa, kun olet hankkimassa sähkölämmitintä.

Muistilista sähkölämmittimen ostajalle

 1. Millaisen remontin teet?
  Onko kyseessä ensisijaisesti energiaremontti? Sinulla saattaa olla vanhoja sähköpattereita, jotka haisevat palaneelle ja joita ohjataan bi-metallitermostaatilla. Jos näin on, voit valita tavallisen sähköpatterin. Ne ovat halvempia ja yhä toimivia. Varmista kuitenkin, että termostaatti on elektroninen. Purmon elektroninen termostaatti pitää lämpötilan tasaisena 0,2 asteen tarkkuudella. Sen ansiosta voit säästää jopa 20 % sähkölaskussasi verrattuna vanhaan bi-metallitermostaatilla varustettuun sähkölämmittimeen.
 2. Millaisen ohjausjärjestelmän haluat?
  Jos sähkölämmitin asennetaan kesämökille, haluat todennäköisesti lämmityksen etäohjausmahdollisuuden. Se onnistuu nykyään mobiilisovelluksella. Digitaalisen (elektronisen) termostaatin täytyy vain olla yhteydessä ohjausjärjestelmään mökissä. Sovelluksesta voit seurata sähkönkulutusta sekä nostaa tai laskea lämpötilaa, missä ikinä oletkin. Tällainen toiminto voi olla kätevä myös tavallisissa kotitalouksissa. Lämpötilan alentaminen yöksi on myös mahdollista ja laskee energiakustannuksia.
 3. Millainen budjetti ja sisustustyyli sopii sinulle?
  Nykyään on saatavilla paljon eri tyyppisiä sisustuspattereita monissa eri hintaluokissa. Hyviä design-vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Yali Parada tai Ramo, kaksi sileäpintaista paneeliradiaattoria. Retropatteri Epok sopii hyvin vanhempiin miljöisiin, joissa halutaan säilyttää maalais- tai retrotyyli. Patteri itsessään on erittäin moderni elektronisine termostaatteineen. Jos haluat lisää väriä sisustukseen, voi valita värikkään sähkölämmittimen.
 4. Minkä tehon, jännitteen ja koon tarvitset?
  Helpoin tapa selvittää tämä on tarkastaa vanhan patterin teho (W) ja jännite (V). Muista, että tehontarve on saattanut muuttua, jos olet esimerkiksi tiivistänyt ikkunat tai lisännyt eristystä. Jos olet epävarma, kannattaa kysyä sähköasentajalta. Sähkölämmittimen koko valitaan ikkunan leveyden ja sen alla olevan tilan mukaan.

Sähkölämmitin Parada

Yali Paradassa on täysin sileä etupaneeli ja se sopii kaikenlaisiin moderneihin sisustuksiin. Yali Paradassa on samat älykkäät ominaisuudet kuin Yali Digital: tuuletusohjelma ja digitaalinen termostaatti, jonka voi helposti liittää kiinteään, johdottomaan ohjaukseen tai Wifi- verkkoon Touch E3 ohjausykikkön avulla (lisävaruste). Lämmittimessä on erilliset lämpötilasäädöt etu- ja takapaneeleissa, mikä takaa paremman energiatehokkuuden ja pintalämpötilan säädettävyyden esimerkiksi lapsiperheissä.

Anpassa gärna radiatorstorleken enligt fönstret när du skall köpa elradiatorer.
Valitse sähkölämmittimen koko ikkunan mukaan.

SparaSpara

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply