Café Skorpan luo joulun tunnelmaa

Café Skorpan luo joulun tunnelmaa

Pietarsaaren vanhassa kaupunginosassa Skatassa sijaitsevan Café Skorpanin oven avaajaa kohtaa hämmästyttävä lämpö. Emmekä tarkoita sillä pelkästään lämpöpattereiden hohkaamaa lämpöä. Kun yksi kahvilan omistajista, Robin Nyman, kuvailee kahvilansa toimintaa, tärkeiksi avainsanoiksi nousevat tunne ja sielu.

“Kaipasimme korttelikahvilaa, jossa sosiaalisesta kanssakäymisestä nauttiminen olisi tärkeämpää kuin itse ruoka,” Robin kertoo. Silloin syntyi ajatus Café Skorpanin perustamisesta. Robin ja hänen tiiminsä ovat todellakin onnistuneet tavoitteessaan. Vastaleivottujen korvapuustien tuoksu, tuvan lämpö, rauhallinen musiikki, huolella suunniteltu ilmapiiri ja hymyilevä henkilökunta rauhoittavat kaikkia aisteja. Yhteisellä lounaallamme kahvilassa meidät valtasi välittömästi ihana joulun tunnelma.

 

Skorpan-1214DSC_8791_6192

 

Matka ei tietenkään ole ollut omistajille helppo. Ajatus vanhasta, viihtyisästä korttelikahvilasta oli selkeä ja yksinkertainen. Vanhan, 1790-luvulta peräisin olevan talon varustaminen modernilla keittiöllä ja uudella lämmitysjärjestelmällä ei silti ollut helposti toteutettavissa. ”Tajusin, että jonkunhan pitää hoitaa sekä remontti että pyörittää kahvilaa. Ja täällä minä olisin itse asiassa mieluiten halunnut olla vain asiakas,” Robin naurahtaa.

 

Skorpan-1214-3

 

Skorpan-1214DSC_8771_6172

 

Modernille keittiölle asetettujen hygieniavaatimusten yhdistäminen perinteikkääseen taloon, jossa lähes kaikki haluttiin pitää alkuperäisenä, sisälsi omat vaikeutensa. “Olemme kuitenkin mielestäni saaneet suurimman osan ulkokuoresta paikalleen. Työskentelemme yhä sisätilojen parissa. Eli haluamme luoda edellytykset yhteisöllisyydelle, lämmölle ja mukaville tauoille. Tätä emme voi tehdä yksin”, Robin sanoo. Oikea tunne syntyy yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

 

Skorpan-1214DSC_8812_6213

 

Skorpan-1214DSC_8781_6182

 

Skorpan-1214DSC_8763_6164

 

Café Skorpan on valinnut lämmitysratkaisuksi Purmon toimittamat Yali Digital -lämpöpatterit. Tarkka termostaattiohjaus kykenee käsittelemään vaihtelevan asiakasmäärän vaikutuksen sekä hyödyntämään kaakeliuunin ja keittiön uunien lämpöä. “Harkitsimme myös muutamia sisustuspattereita, mutta tulimme siihen tulokseen, että tärkeintä pattereissa on niiden tuottama lämpö. On tärkeää, että asiakkaat aistivat kahvilamme lämmön ja yhteisöllisyyden. Tulevaisuuden päämäärämme on lisätä toimintaamme valistava rooli. Haluamme korostaa arvojamme ja saada ne näkyviksi ilmapiirissämme, tavassamme työskennellä sekä tavassamme kohdata asiakas. Vierailijoiden on voitava tuntea kahvilan sielu.”

 

Skorpan-1214-2

 

Skorpan-1214DSC_8746_6148

 


 

Jouluterveisin, Mia, Anki ja Tommy

SparaSpara

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply