Makuuhuoneen värit

Makuuhuoneen värit

Makuuhuoneen värit voivat vaikuttaa unen laatuun ja siihen, kuinka helposti voimme rentoutua ja levätä. Vihreä antaa energiaa, sininen ja harmaa rauhoittavat. Luonnolliset, mattapintaiset, vaaleat, mykistetyt vaaleanpunaisen, sinisen ja lilan sävyt sopivat hyvin makuuhuoneeseen ja vaikuttavat rauhoittavasti. Makuuhuoneen värit tulisi mielellään valita siten, että ne eivät ole liian voimakkaita ja siten vaikeuta rentoutumista. Pienet punaiset yksityiskohdat voivat kuitenkin vahvistaa intohimoa.

Luonnolliset, mattapintaiset makuuhuoneen värit vaikuttavat rauhoittavasti ja parantavat unen laatua.

Makuuhuoneen tulisi olla rentouttava tila. Se ei ole paikka papereille ja mapeille tai huomiota vaativille ja stressiä synnyttäville elektronisille laitteille, kuten televisiolle tai tietokoneelle. Lisää makuuhuoneeseen sen sijaan elementtejä, jotka tekevät huoneesta mukavan – Mielellään pehmeitä, upean värisiä kankaita ja hillittyä valaistusta. Makuuhuoneen tulisi olla kodin hiljaisin huone, jossa parillisuutta vahvistavat asiat, kuten sängynpääty ja samanlaiset yöpöydät ja -valot ovat eduksi.

Kauniit makuuhuoneen värit

Purmon Faro V sopii hyvin klassiseen, luonnollisin värein sisustettuun makuuhuoneeseen.
Purmon Faro V sopii hyvin klassiseen, luonnollisin värein sisustettuun makuuhuoneeseen.

 

Vaimennettuihin väreihin, joissa on hieman mustaa, emme väsy nopeasti. Samat makuuhuoneen värit voivat toistua tyynyissä, peitoissa, verhoissa ja muissa tekstiileissä, sekä myös seinissä ja lattiassa. Muista, että myös lämpöpatteri voi olla samanvärinen muun sisutuksen kanssa. Miten olisi pastellisävyinen pinkki Delta-radiaattori esimerkiksi lastenhuoneeseen?

Delta-radiaattori pastellinpinkkinä on kaunis sisustusdetajli.
Delta-radiaattori pastellinpinkkinä, RAL 3015 Light pink, on kaunis sisustusdetajli.

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply