Lämpöpattereiden vaihto Sälenin mökissämme

Lämpöpattereiden vaihto Sälenin mökissämme

Hei,

Meillä on mökki Sälenissä, ja suunnittelemme sen lämpöpattereiden vaihtoa uusiin. Nykyiset NÖBÖ-lämpöpatterimme ovat vuodelta 1980. Niissä on säästökeskus, joka alentaa lämpötilaa noin viidellä asteella valitsemiemme ajanjaksojen aikana. Jokaisen lämpöpatterin lämpötila asetetaan erikseen. Haluaisimme säilyttää tämän toiminnon, mutta tutkittuamme nykyisiä, elektroniikan valtaamia markkinoita tulimme siihen tulokseen, että sellaisten löytäminen saattaa olla vaikeaa. Meillä ei ole WiFi-verkkoa, ja mökkimme internet-yhteys on heikko. Toinenkin toivomamme toiminto, jota emme varmaankaan voi saada on seuraava: talvisin, mökin ollessa tyhjillään, olemme säätäneet lämpöpattereiden lämpötilaksi noin 5 astetta. Toivomme voivamme nostaa lämpötilaa puhelimen tai matkapuhelimen avulla 20 asteeseen hyvissä ajoin ennen kuin saavumme perille.

Lämpöpattereiden vaihto – Haluaisin kysyä seuraavaa:

  1. Kannattaako meidän hankkia tavalliset vai öljytäytteiset lämpöpatterit?
  2. Jos valitsemme tavalliset lämpöpatterit, pitääkö niiden olla avonaisia vai suljettuja (kuten nykyiset lämpöpatterimme)?
  3. Voimmeko alentaa lämpötilaa valitseminamme aikoina?  
  4. Voimmeko vaihdettuamme sähköpatterit ohjata uusia pattereitamme ”etänä” puhelimen avulla?

Olisin erittäin kiitollinen neuvoista ja vinkeistä  

Parhain terveisin,

Oldrich

 

Vastaus

Nykyaikaisista sähköpattereista sekä öljytäytteiset että avoimet mallit ovat energianäkökulmasta katsottuina mahdollisia vaihtoehtoja parhaat päivänsä nähneitä lämpöpattereita uusiin vaihdettaessa. Nykyisin valitaan usein öljytäytteiset lämpöpatterit, ja tärkeä syy sille löytyy niiden lämmönsäteilyominaisuuksista. Öljytäytteiset lämpöpatterit antavat säteilylämpöä, sillä niissä säteilylämmön osuus on yli 50%. Loput niiden tuottamasta lämmöstä on konvektiolämpöä. Säteilylämpö on lämpöä, jonka keho voi havaita. Sitä voi verrata nuotion tai auringon lämpösäteilyyn.

Voit alentaa lämpötilaa valitseminasi ajanjaksoina Purmon öljytäytteisillä lämpöpattereilla, joissa on Tempco clock ja GSM moduuli. Niiden avulla vaihdat lämpötilaa mukavuustilan ja alennetun lämpötilan välillä. Voit ”etäohjata” Purmo-lämpöpattereita puhelimella tai GSM-moduulin avulla.  Lämpöpattereiden asetusten muuttaminen onnistuu tekstiviestillä.

Jos lämpöpattereiden vaihto kiinnostaa sinua, ota yhteyttä jälleenmyyjiin tai tutki verkkokaupan hintoja.  

 

Parhain terveisin,

Jesper & Mia

 

lämpöpattereiden vaihto
Voit ohjata tunturimökin lämpöpattereita WiFi-verkon tai gsm:n kautta.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]