Matalalämpöpatterit ja lämpöpumppu

Matalalämpöpatterit ja lämpöpumppu

Hei
Olen suunitellut ilmasta veteen lämpöpumppua päälämmön lähteeksi. Vanha puukattila ja 2000 L varaaja jäisivät toimintaan. Pumpulla ladattaisiin varaajaa. Lämpöpumppukauppias sanoi että paras hyöty saataisiin jos patterit oisivat matalalämpöpatterit. Vanhat ovat 2004 asennettu ja käsittääkseni mallia Compact. Millaisia pattereita suosittelet vai kävisikö vanhat?

Ystävällisisn terveisin Ari 

VASTAUS
Jos talo on rakenteeltaan tiivis, suosittelemme poistoilmalämpöpumppua lämmönlähteeksi. Parhainpaan tulokseen päästään asentamalla raitisilmaradiaattorit makuu- ja työhuoneisiin sekä olohuoneeseen. Ilmanvaihdon poistot ovat kph’issa, wc’issä, khh’ssa ja keittiössä. Tulisijoille pitää tuoda omat tuloilmakanavat suoraan ulkoa.

Kun tarkempaa tietoa ei ole tehontarpeista, voidaan nyrkkisääntönä käyttää esimerkiksi seuraavaa: Yksilevyiset radiaattorit vaihdetaan kaksilevyisiksi tyypiksi 21 ja vanhat kaksilevyiset uusiksi tyyppi 22 radiaattoreiksi. Radiaattorien tulisi olla suurin piirtein ikkunan levyisiä ja korkeudeltaan niin, että sekä lattia- että ikkunaetäisyyttä olisi noin 10 cm.

Matalalämpöpatterit – ehdotuksia

Matalalämpöradiaattori on esimerkiksi Purmo Compact, tai Plan Compact, joka on mitoitettu matalilla järjestelmälämpötiloilla. Eli käytännössä, radiaattori on tehokkaampi / suurempi. Myös Belize E2 on ns matalalämpöpatteri.

PURMO Compact on varustettu päälliritilällä ja päätylevyillä, ja on valikoimaltaan markkinoiden laajin. Kaikki PURMOn radiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin – myös matalalämpöjärjestelmiin.

Plan Compact on perinteinen teräslevyradiaattori sileällä etupaneelilla, joka täyttää tiukimmat laatu- ja tehovaatimukset. Radiaattorin kytkennät ovat perinteiseen tapaan näkyvissä, kun taas Purmo Plan Ventil Compact on varustettu sisäänrakennetulla venttiililaitteistolla.

Belize E2 on Pohjoismaiden ensimmäinen, E2-tekniikalla toimiva matalalämpöradiaattori, joka sopii erinomaisesti huviloihin ja asuintiloihin, joissa matalalämpöjärjestelmään kuuluvalta radiaattorilta halutaan tavallista enemmän tehoa. Sisäänrakennetut puhaltimet toimivat äänettömästi ja parantavat radiaattorin suorituskykyä lisäämällä konvektiota jopa 80 prosentilla.

Uusi, tyylikäs matalalämpöradiaattori Belize E2 on suunniteltu toimimaan tehokkaasti matalalämpötiloissa.
Uusi, tyylikäs matalalämpöradiaattori Belize E2 on suunniteltu toimimaan tehokkaasti matalalämpötiloissa.

Terveisin
Mikko

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]