Kumpi yläkertaan: lämpöpatteri vai lattialämmitys?

Kumpi yläkertaan: lämpöpatteri vai lattialämmitys?

Paras vaihtoehto yläkerran lämmitykseen on lämpöpatteri. Syy tähän on se, että lämpöpatteri on säädöiltään helpompi ja tehokkaampi, mikä tuo asumiseen maksimaalista mukavuutta. Totta puhuen sama sääntö pätee usein myös alakerran lämmityksessä.

Lattialämmitys on erinomainen ratkaisu, kun kyseessä on kosteiden tilojen lämmitys. Esimerkiksi kylpyhuoneessa tai vastaavassa ulkotilassa lattialämmitys kuivattaa lattian lämpöpatteria nopeammin.

Onko lämpöpatterin ja lattialämmityksen energiatehokkuudessa eroa?

Vaikka lämmönlähteenä käytettäisiin lämpöpumppua, kenttäkokeet ovat osoittaneet, että lämpöpatteri on energiatehokkuudeltaan vähintäänkin yhtä tehokas kuin lattialämmitys. Kyseessä on ilmiö, josta yllättävän harva loppukäyttäjä on edes tietoinen. Vaikka laajentaisimme tarkastelua lämpöpumpuista kaikkiin eri lämmönlähteisiin, lämpöpatteri on silti usein energiatehokkain vaihtoehto.

Lämpöpatteri on maailman tunnetuin ja käytetyin lämmitysmuoto, minkä vuoksi myös tyylissä on valinnan varaa. Tänä päivänä markkinoilla on saatavilla esimerkiksi monia huippusuunnittelijoiden muotoilemia design-pattereita. Sinun ei siis tarvitse valita tyylikkyyden ja energiatehokkuuden väliltä, vaan voit halutessasi valita molemmat tekijät yhdistävän, hyvännäköisen lämmitysratkaisun.

Terveisin,

Mikko & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]