Pellettilämmitys: Mikä sopii pariksi?

Hei,

Esittäisin kysymyksen ystäväni puolesta, joka on ostamassa 125 neliön talviasuttavaa mökkiä / loma-asuntoa. Mökillä on käytössä pellettilämmitys. Kaverini viettää pitkiä aikoja vuodesta ulkomailla, minkä vuoksi hän toivoisi näiden kuukausien ajalle vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää, joka vaatisi vähemmän säännöllistä ylläpitoa ja puhdistusta kuin pellettipoltin. Toisin sanoen haussa on sopiva pari puupelleteille.

Mikä lämmönlähde olisi tässä tapauksessa paras? Mitä nämä lämmitysjärjestelmät maksavat? Entä mitkä ovat arvioidut kuukausittaiset kustannukset, jos talon sisälämpötila pidetään +10 asteessa kylmimmän kauden yli?

Ystävällisin terveisin,

Jani

Yhdistä pellettilämmitys öljytäytteisiin sähköpattereihin

Yhden vastauksen antaminen on tässä tilanteessa hankalaa, sillä emme ole nähneet taloa. Jos kyseessä on melko “normaali” talo, ei huippumoderni, uskallamme arvioida että sen vuosittainen kulutus on noin 15 000 kWh. Kolmannes tästä menee veteen, toinen ilmanvaihtoon/tuuletukseen ja viimeisenä tulevat ns. siirtohäviöt. Eli lämpö joka poistuu rakennuksen rakenteiden kautta. Olettaen, että rakennus on asumaton kolmen kylmimmän kuukauden ajan, lämmityskustannuksiin sisältyvät vain siirtohäviöt. Pyöristettynä kyseessä olisi puolet kolmen kuukauden kulutuksesta eli noin 2500 kWh. 

Suorat kulut sähkönkulutuksesta olisivat tällöin 110–220 euroa kolmelta kuukauden ajalta. Sähköpatteri Yali Digital on erinoaminen vaihtoehto tapauksessasi. Hieman edullisempia versioita ovat puolestaan Yali Comfort ja Kaba. Kaikki öljytäytteiset Yali-lämmittimet käyttävät ympäristöystävällistä kasviöljyä ja niissä on elektroninen termostaatti.  

Suosittelemme, että sähköpattereita käytetään ylimääräisenä lämmönlähteenä niinä kuukausina kun ystäväsi on matkoilla:

  • Sähköpatterit on helppo asentaa, eikä niitä tarvitse valvoa.
  • Pattereihin on mahdollista asentaa hälytyksiä, kuten jäätymissuoja.
  • Jos talo on tyhjillään pitkiä aikoja, vesikiertoisessa järjestelmässä on aina omat riskinsä ja ne vaativat enemmän silmällä pitoa.

Fem fakta om oljefyllda elradiatorer

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]