Lasitetun terassin lämmityssuositus

Lasitetun terassin lämmityssuositus

Mikä voisi olla lasitetun terassin lämmityssuositus? Lattialämmitys suurella työllä tehtävä, joten ei ole realismia. Miten säteilijät? Sähkö vai öljy vai kaasu ?
Lattialle ei haluta mitään pattereita tai lämpövaraajia. Onko puhaltimet järkeviä? Onko kokelmusta kevyt lattialämmityksestä, jossa eriste asennetaan vanhan lattian päälle ja siihen foliot / kaapelit ja sen jälkeen faneri ja laminaatti? Miten kattolämmitys eli matalalämpöinen säteilijä pintalaudan alla?
Onko eroa säteilijöissä; kvartsi- tai metalliputkisäteilijöissä?

Vastauksia odottessa kesän lämmössä,

t. Heikki

 

VASTAUS

Yksinkertaisinta olisi ehkä kattoon asennettavien korkealämpöisten säteilijöiden asentaminen. Niiden ominaisuutena on, että ne lämmittävät paikallisesti, jolloin muu alue terassilla jää kylmemmäksi. Mikäli tavoitteena on tasaisempi lämmön jakautuminen, koko kattopinnan aluelle asennettu, kalvokiinnitteinen sähkölämmitys toimii kesäolosuhteissa, niikuin sähköinen lattialämmityskin. Tulee kuitenkin muistaa, että näiden yhteydessä pintamateriaalin pitää olla hyvin lämpöä johtavaa ja että eruityisesti lättialämmityksen aiheuttama lämpölaajeneminen pitää pystyä hallitsemaan: esimerkiksi 4 m pitkä terassi elää tällöin noin 3-4 mm. Mikäli terassia halutaan käyttää myös talvisaikaan, eivät lattia- tai kattolämmityksen tehot aina riitä. Tällöin tarvitaan suuria puhallintehoja: esimerkiksi rakennuspuhaltimet.

Lue myös tämä artikkeli.

terveisin
Mikko

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]