Terassin lämmitys – Lattialämmitys vai sähköpatteri?

Olen rakentamassa kevääksi kotitalomme yhteyteen lasitettua terassia ja yritän nyt kartoittaa, mikä oli paras vaihtoehto terassin lämmitysjärjestelmäksi (talvipuutarha/kasvihuone -10–12 astetta talviaikaan). Kotimme pohjakerroksessa on käytössä lattialämmitys ja yläkerrassa sähköpatteri. Talo on suhteellisen uusi, rakennettu vuonna 2008. Lämmitysjärjestelmä: NIBE Fighter 310P poistoilman lämpöpumppu.

Kumpi on järkevämpi ratkaisu lasiterassin lämmitykseen: lattialämmitys vai sähköpatteri?

Hei,

Mikäli terassi ei ole eristetty (talvisin miinusasteinen, kuten kirjoitit), suosittelemme sähkölämmitystä. Tällöin ei tarvitse murehtia, että järjestelmä jäätyy yllättäen. Tämän vuoksi sähköpatteri onkin yksi helpoimpia ja nopeimpia tapoja asentaa lämmitys.

Sähköpatteri pysäyttää ikkuinoista tulevan vedon ja modernin termostaattinsa avulla se pitää sisälämpötilan tasaisena ja miellyttävänä, vaihtelu noin 0,2 astetta. Hyviä esimerkkejä ovat: Yali Parada eller Yali Ramo.

Myös sähköinen lattialämmitys tai infrapunalämmitys saattavat olla tapauksessasi toimivia ratkaisuja. Mikäli ulkotilaan halutaan vesikiertoinen patteri tai – lattialämmitys, terassi täytyy eristää jäätymisriskin takia.

Molemmat järjestelmät ovat toimivia. Jos terassissa on lattialaatat, peruslämpö voi olla lattialle hyväksi. Jos terassia ei ole tarpeen pitää joka päivä mukavuuslämpötiloissa, sähköpatteri reagoi ripeämmin kun haluatte terassin nopeasti käyttöön. Ennen lopullista ratkaisua on myös syytä arvioida, kumpi lämmitysjärjestelmä on teknisesti helpompi toteuttaa yhdessä NIBE poistoilman lämpöpumpun kanssa. 

Terveisin,
// Purmo

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]