Huvila, jossa sähköinen kattolämmitys – kannattaako vaihtaa vesikiertoiseen lämmitykseen?

Huvila, jossa sähköinen kattolämmitys – kannattaako vaihtaa vesikiertoiseen lämmitykseen?

KYSYMYS
Meillä on vuonna 1979 rakennettu huvila, jonka alakerrassa on sähköinen kattolämmitys ja yläkerrassa sähköpatteri. Hanavettä varten on lämminvesivaraaja. Aiomme vaihtaa kattolämmityksen toiseen järjestelmään, ja olemme pohtineet vesikiertoisen lattialämmityksen hankkimista. Huono puoli on se, että rakennus on korkealla, ja järjestelmän asentaminen ja valaminen näyttää tulevan kalliiksi. Alapohja on huonosti eristetty. Millaista järjestelmää suosittelette? Miten lämmitys kannattaa mitoittaa?

 

VASTAUS

Jotta lattialämmitysjärjestelmä toimisi moitteettomasti, alapohjan eristyksen on oltava kunnossa, joten teidän tapauksessanne en valitsisi lattialämmitystä. Jos alapohjan eristys ei ole riittävä, lämpö pääsee vuotamaan alakautta eikä kohoa ylöspäin, ja siten lämpötehokkuus on huono.

Vesikiertoinen lämmitys voidaan asentaa yhdessä uuden lämmönlähteen, kuten lämpöpumpun tai pellettikattilan, kanssa. Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on joustava ja sitä voi myöhemmin täydentää esimerkiksi katolle asennettavin aurinkopaneelein. Sitä varten on asennettava säteilylämmittimet ja niihin kuuluva putkisto. Nykyisin valittavana on useita erilaisia säteilylämmitinmalleja. Esimerkiksi pystysuuntaiset säteilylämmittimet voi asentaa seinälle, jos tilaa ei ole paljon. Niiden avulla saat oman kädenjälkesi näkyviin. Saatavilla on myös matalarakenteisia ja lattiaan upotettavia kiertoilmalämmittimiä, jotka voi sijoittaa suurten ikkunoiden eteen tai alle vedon ehkäisemiseksi.

eltakvärme

Sähköisen kattolämmityksen vaihtaminen säteilylämmittimiin

Toinen vaihtoehto on korvata nykyinen sähkölämmitysjärjestelmä uusilla säädettävillä, öljytäyttöisillä lämmittimillä, joita ovat esimerkiksi Yali Digital ja E3 Touchpanel, ja rakentaa tehokas ja moderni, sovelluksen kautta säädettävä ja ohjelmoitava järjestelmä. Myös täältä löytyy suuri valikoima pystysuuntaisia säteilylämmittimiä.

Nyt kannattaa pohtia, mikä vaihtoehdoista vaikuttaa toimivimmalta ja pyytää tarjouksia putkiasentajilta / sähköasentajilta ennen lopullista päätöksentekoa.

Terveisin Jonas

Styr värmen med Tempco Touch E3
Touch E3 -ohjausjärjestelmä on yhteensopiva öljytäyttöisten Purmon Yali-sarjan sähkölämmittimien kanssa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]