Yksi vai kaksi lämmitintä ikkunan alle remontin yhteydessä?

Yksi vai kaksi lämmitintä ikkunan alle remontin yhteydessä?

Hei,

Olemme vaihtamassa vanhan sähkölämmittimen uusiin, Purmon öljytäytteisiin lämmittimiin ja mietin, tarvitaanko ikkunan alle tosiaan kaksi lämmitintä. Riittäisikö yksi sähkölämmitin? Lisäksi on sanottava, että lämmitämme iltaisin usein kamiinaamme. Huoneen ikkunoiden koko on yhteensä n. 8 m2. Talo on 70-luvulla rakennettu rivitalo. Yläpuolella on lämmitetty kerros ja alapuolella betonilaatta.

Huoneen koko on yhteensä 35 m2 ja laskettaessa 70 W per neliömetri tulee yhden öljylämmittimen teho olla n. 2500 W.  Riittäkö yksi keskelle ikkunan alusta sijoitettu 2000 watin lämmitin vai tarvitsemmeko kaksi n. 1250 watin tehoista lämmitintä kattaaksemme kaikki kolme ikkunaa 1600 mm:n korkeudella?

Apuanne arvostetaan, sillä talvi tulee pian.

Ystävällisin terveisin Patrik

VASTAUS:

2500 W on varmasti kohtuullinen arvio tehosta, vaikka kyse onkin vanhasta talosta, jossa on isot ikkunat. Suosituksen mukaan lämmittimet tulee sijoittaa ikkunoiden alle. Eli yksi lämmitin kunkin ikkunan alle ja kokonaisteho jaetaan lämmittimien määrällä. Tämä ehkäisee kylmälaskeumaa ja lisää viihtyvyyttä sisätiloissa. Käytä mieluummin lämmitintä, joka on koko ikkunan levyinen – korkeus voi sen sijaan olla matalampi (300 mm) oikean tehon saavuttamiseksi. Tässä voidaan pelata myös lämmittimen syvyydellä – yksinkertainen paneeli tai tuplapaneeli oikean tehon saavuttamiseksi. Suuritehoisissa lämmittimissa (1250–2000 W) on tuplapaneelit. Tehot ja koot löydät helposti verkosta. Asentaja tai jälleenmyyjä voi myös auttaa teitä paikan päällä.

Terveisin Emil & Joni

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]