Lämmitysjärjestelmä remontoidussa talossa (rakennettu 1969)

Lämmitysjärjestelmä remontoidussa talossa (rakennettu 1969)

KYSYMYS:

Harkitsen uuden lämmitysjärjestelmän hankkimista remontoituun taloon. Suunnittelen perusteellista remonttia Göteborgissa sijaitsevaan taloon, joka on rakennettu vuonna 1969 kalkkihiekkatiilestä. Useimmissa talon huoneissa on vesikiertoiset lattiakonvektorit. Ikkunat ja konvektorit vaihdetaan uusiin ja tehokkaampiin malleihin. Lämpöpumppu on kymmenen vuotta vanha ilma-vesilämpöpumppu, kun taas muut asennukset, esim. konvektorit, ovat yhtä vanhoja kuin talokin.

Kysymys kuuluukin, onko lattialämmitys vaihtoehto vai pitäisikö konvektorit vain vaihtaa uudempiin malleihin? Vai olisivatko puhallinkonvektorit yksi mahdollinen vaihtoehto? Ymmärrän perusteellisen vastauksen edellyttävän lisätietoja — aloitan kuitenkin näillä.

Terveisin

Björn

VASTAUS:

Olet oikeassa, on vaikeaa antaa kunnollista vastausta tietämättä sen enempää remontin laajuudesta. Tässä kuitenkin muutamia näkökulmia remontoidun talon lämmitysjärjestelmiin liittyen. Mikäli putkiasennuksia ei muuteta, edullisinta on vaihtaa vanhat konvektorit uusiin matalalämpö-radiaattoreihin ja -konvektoreihin. Asumisviihtyvyydestä tulee näin myös paras.

Purmo toimittaa myös lattialämmitysjärjestelmiä ja lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon on täysin mahdollista. Lattialämmityksen kunnollinen asentaminen edellyttää kuitenkin perusteellista rakennustyötä.

Terveisin Mikko & Mia

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]