Vaihtaisimmeko 1–2 radiaattoria?

Vaihtaisimmeko 1–2 radiaattoria?

Hei!
Minulla on 1,5-kerroksinen talo: pinta-ala 120 m2, rakennusvuosi 1984 ja maalämpö. Kahdessa kylpyhuoneessa, eteisessä ja pesutuvassa on lattialämmitys, muualla paneelityyppiset radiaattorit. Jatkuvana ongelmana on lämpöpumpun korkeapainehälytys kylmällä säällä, siis noin 8–10 asteen pakkasella. Minua on neuvottu vaihtamaan muutama radiaattori, jotta saisin suuremman määrän vettä kiertämään järjestelmään, millä tarkoitetaan, että paluuveden lämpötila on liian korkea. Olen myös yrittänyt alentaa kiertopumpun kierroslukua! Mistä löydän tietoa siitä, kuinka paljon radiaattoreihin mahtuu?

Ystävällisin terveisin,
Lars

 

Hei Lars!

Vesimäärä lukee radiaattoreiden tehotaulukossa. Kun suorittaa vianetsintää / analyysia, voi paluuveden lämpötilan mitata kylmällä säällä jokaisesta radiaattorista sen tarkistamiseksi, saadaanko jostakin radiaattorista korkeampi paluuveden lämpötila kuin muista. Tämän perusteella voidaan arvioida, onko kyseisessä radiaattorissa jokin vika, niin että järjestelmään muodostuu jonkinlainen “oikosulku”.

Toinen syy voi olla se, että laitteistoa ole mitoitettu alun alkaen maalämmölle ja että radiaattorit ovat liian pieniä luovuttamaan lämpöä maalämmön tarjoamassa tulolämpötilassa. Aiempi lämmönlähde oli ehkä mitoitettu korkeammalle radiaattoreiden vastaanottamalle tulolämpötilalle. Silloin myös radiaattoreista tuleva paluuveden lämpötila on korkea.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]