Siirtyminen puukattilasta toiseen lämmitysratkaisuun

Siirtyminen puukattilasta toiseen lämmitysratkaisuun

Hei,

tyttäreni aikoo vaihtaa puukattilasta toiseen lämmitysratkaisuun. Talossa on puukattila, joka ei toimi oikein. Tuhka on märkä, ja siksi on lisättävä puuta monta kertaa päivässä jotta talo pysyy lämpimänä. Jos he siirtyvät toiseen lämmitysratkaisuun, niin mihin muuhun lämmönlähteeseen kannattaa siirtyä? Vaihtoehto ei saa olla liian kallis. Heillä on kaksi kerrosta ja kellari, noin 90 m2. Onko mahdollistaa asentaa useita ilmalämpöpumppuja taloon? Onko tämä kallista pitkällä aikavälillä?

T. Catarina

Hei,

lämmönlähteen valinta riippuu rakennuksen koosta, eristyksestä, ikkunoiden rakenteesta, ilmanvaihdosta, halutusta mukavuudesta jne. Yhdeksänkymmentä neliömetriä on aika pieni pinta-ala ja nopea lämmönsäätö on siten hyvä. Tämä edesauttaa ns vapaiden lämmönlähteiden käyttöä, eli voit hyödyntää auringonvaloa, ihmisten määrää huoneessa, puuhellaa, ja jopa keittiökoneiden lämpöä. Nopein lämmönluovuttaja on radiaattori, eli ns patteri. Öljytäytteiset lämmittimet asennetaan helposti, ja ne toimivat hyvin yhdessä ilmalämpöpumpun kanssa. Sähkölämmittimet voidaan ohjata matkapuhelimen kautta ja näin voit pitää lämmön alhaisempana kun talo tai huone on tyhjä. Myös lämpötilan alentaminen yöllä on mahdollista. Voit lukea Stefan Alfredssonin lämmitysjärjestelmän valinnasta.

Jos haluat vesikiertoisen radiaattorijärjestelmän, vaihdettaessasi puukattilasta pois on ilma-vesilämpöpumppu edullinen vaihtoehto. On myös tärkeää muistaa ilmanvaihto. Tuloilman riittävyys on suuri vaikutus asumismukavuuteen. Asentamalla tuloilmalaitteet vesikiertoisille radiaattoreille poistoilmalämpöpumpun yhteydessä, saat koko paketin yhdessä. Lisäksi energiaa lämmitetystä sisäilmasta siirtyy kuuman veden lämmittämiseen poistoilmalämpöpumppua käyttäessä. Käytämme tällä hetkellä melko suurta määrää kuumaa vettä ja sen vaikutus energiankulutukseen kannattaa huomioida. Pyydä tarjous jälleenmyyjältä jotta saat kuvan hinnasta. Hän voi myös kertoa tarkemmin tyttäresi talon mahdollisuuksista. On halvempaa asentaa sähkölämmittimiä, mutta pitkällä aikavälillä on halvempaa käyttää vesikiertoista järjestelmää. Sen kautta saat myös ilmanvaihdon ja kuuman veden hoidettua. Kun puhutaan energiatehokkuudesta ihminen on itsessään ratkaiseva tekijä. Miten käytetään järjestelmää, miten ohjataan se ja miten hyödynnetään ns vapaita lämmönlähteitä.

T. Mikko ja Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]