Pyyhekuivain käyttöveteen

Pyyhekuivain käyttöveteen

Hei! Voidaanko asentaa pyyhekuivain käyttöveteen? Mitä nykymääräykset sanovat pyyhekuivaustelineistä ja lattialämmityksestä kylpyhuoneessa? Lämpimän käyttöveden paluulämpötila ilmeisesti laskee legionellabakteerille sopivalle lämpötila-alueelle 27-47°C jos lämmintä käyttövettä käytetään lämmitykseen. Jos pyyhekuivausteline halutaan kuitenkin asentaa, miten se tulee asentaa jotta legionellabakteerin vaara eliminoidaan?

T. Christer

Hei!

Legionellabakteeria ei ole tietojemme mukaan havaittu Suomessa pitkään aikaan. Tämä bakteeri kasvaa seisovassa vedessä. Nykypäivänä käyttövesikuivaimet on hyväksytty paikkakunnilla, kun ne täyttävät tietyt säännöt. Kiertoveden lämpötilan on oltava vähintään 55 astetta ja pyyhekuivaimen teho ei saa ylittää 200 W. Kun teho on riittävän pieni ja vesi pyörii koko ajan (ei saa termostaattia käyttää) jäähtyminen on luokkaa 5 astetta ja legionellabakteeri ei pääse kasvamaan. Toinen vaihtoehto on esim. sähköinen pyyhekuivain.

Huom! Pyyhekuivain liitetään aina lämpimän käyttöveden kiertoon. Pientaloissa on harvoin lämpimän käyttöveden kierrätystä. Sen takia käyttövesikuivaimia käytetään useimmiten kerrostaloissa, rivitaloissa ja muissa suuremmissa kohteissa. Pientalojen kohdalla sähköinen kuivain on hyvä ratkaisu.

Terveisin

Mikko ja Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]