Pystysuorat radiaattorit lattiaan ulottuvien ikkunoiden vieressä

Pystysuorat radiaattorit lattiaan ulottuvien ikkunoiden vieressä

KYSYSMYS:

Hei!

Aiomme jatkaa pohjoiseen antavan olohuoneemme kahta ikkunaa lattiaan saakka. Emme halua lattialämmitystä, mutta mietimme, onko olemassa radiaattoreita, jotka voidaan sijoittaa näiden kahden suuren ikkunan vierelle siten, että ne lämmittävät ilman kylmävalumaa. Onko tästä olemassa alan tai energiatehokkuusilmoitusten säännöstä, jotta emme tekisi virheitä?

Parhain terveisin
Staffan

 

VASTAUS:

Hei Staffan!

Kyseessä on melko yleinen ongelma, sillä tämän tyyppiset arkkitehtoniset ratkaisut yleistyvät, mutta ne eivät pohjoismaisissa oloissa toimi käytännössä virheettömästi. Kylmävaluman pysäyttäminen on hyvin vaikeaa, jos ikkunat ulottuvat lattiaan saakka.

Tässä tapauksessa suosittelemme ikkunan eteen Delta jaeradiaattoria, joko mallia DL 3 tai DL 4. Delta on saatavilla 72 eri värissä, ja se voidaan asettaa lattiakannattimilla ikkunan eteen. Koska auringonvalo pääsee loistamaan radiaattorin läpi, saat ikkunan eteen “kevyemmän” radiaattoriratkaisun.

Hylkäämänne lattialämmitys ei pysäytä kylmävalumaa kokonaan. Lattialämmitys ei olekaan optimaalisin ratkaisu juuri hyvin korkeiden ikkunoiden kylmävaluman pysäyttämiseen.

Kylmävaluma ja pystysuorat radiaattorit

Ajatuksesi pystysuorista radiaattoreista on osittain ihan toimiva, sillä radiaattorit kompensoivat kylmäsäteilyä. Käytännässä kehomme lämpötila aiheuttaa nimittäin oman lämpösäteilynsä ikkunaa kohti, jonka me koemme ikään kuin ikkuna säteilisi kylmää kehoamme kohti. Vaikka itse asiassa asia onkin päin vastoin. Pystysuorat radiaattorit voivat heikentää tätä säteilyä, mutta ne eivät pysäytä kylmien päivien kylmävalumaa.

Muita vihjeitä suurten ikkunapintojen lämpöratkaisuiksi

Delta on elegantti jaeradiaattori, jossa moderni muotoilu yhdistyy perinteiseen lämmitystekniikkaan. Laserhitsaus eliminoi käytännöllisesti katsottuna kaikki hitsaussaumat ja antaa taatusti sileän pinnan. Radiaattorin sisäpinnalla laserhitsaus estää hitsausjäämien kasaantumisen vähentäen samalla kitkan ja korroosion riskiä. Tuloksena on hiljaisempi, tehokkaampi ja kestävämpi radiaattori. Delta laserline on saanut nimensä kauniisti D-muotoilluista profiileista, jotka myös antavat sille jopa 10 % enemmän tehoa tavanomaiseen muotoiluun verrattuna.

Jaeradiaattori on kaunis suurten ikkunoiden edustalla. Purmo Delta päästää auringon valon lävitseen luoden lämpimän tunnelman.

Purmo Kon -konvektorissa hienovarainen eleganssi yhdistyy erittäin hyvään lämmöntuotantokykyyn. Vahva ja tukeva teräsrakenne tekee Purmo Konista ihanteellisen lämmönlähteen tiloihin, joissa on suuria lasiosuuksia ja avoimia tilaratkaisuja. Elegantin putkiasennuksen saavuttamiseksi Purmo Kon on varustettu integroidulla venttiililiitoksella, joka yhdistettynä venttiilirakenteeseen ja termostaattiin luo miellyttävän sisäilmaston.

Purmon Kon-konvektori toimii modernin sisutuksen osana ja sopii mainiosti lasitettujen terassien suurten ikkunoiden eteen.

Lattiaan upotettava Aquilo -konvektori on erityisesti suunniteltu lattiakanavaan asenettavaksi. Mustaksi maalattu konvektori koostuu kuparisesta kierukasta ja alumiinilamelleista, ja se asennetaan sinkittyyn, kaksikuoriseen ja sisäpuolelta niin ikään mustaksi maalattuun suojakoteloon. Konvektoria suojaa yläpuolella poikkisuuntainen ritilä, joka tilataan erikseen valmistajan valikoimaan kuuluvista materiaaleista.

Konvektori yhdistetään lämmitysjärjestelmään kahden ½” -sisäkierteen avulla.

Uutuutemme Aquilo lattiakonvektori torjuu kylmävalumaa, ollen samalla esteettinen ja lähes näkymätön lämmitysratkaisu suurten ikkunapintojen edustalla.

Purmo FCV Ventil Compact on klassinen, todella korkealuokkainen ja huolella viimeistelty paneeliradiaattori. Tässä radiaattorissa on standardina integroitu venttiili. Purmo Ventil Compact toimitetaan sivulevyt ja päällysritilä valmiiksi asennettuina, ja siihen on saatavilla kolme erilaista etupaneelia – Standard CV, Plan FCV ja Ramo RCV.

Purmo Plan Ventil Compactin korkeus on vain 200 mm, ja se sopii hyvin suurten ikkunapintojen eteen tai alle. Radiaattori voidaan varustaa sileällä pintalevyllä sekä edestä että takaa. (FFCV).

Kaikki Purmo vesikiertoiset radiaattorit soveltuvat suljettuihin, vesipohjaisiin lämmitysjärjestelmiin, ja niitä myyvät verkkokaupat ja jälleenmyyjät kaikkialla maassa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]